Kuba K.

Posiadacz elektryka
ale właśnie to jest półprawda, bo teraz jeżeli chcesz mieć darmowy prąd to ile kosztuje PV i magazyn energii. średnio w Polsce trzeba liczyć zużycie na poziomie 21 kWh/100km więc mniej więcej każdy porusza się w ścisłych ramkach. zarzucasz mi, że pokazuję minimalne koszty a sam piszesz dokładnie to samo. ja nie chcę bazować na przeszłości, interesuje mnie tu i teraz jak pewnie 90% z tego forum. przestańmy śnić, pobudka!
@nabrU napisał: „co dla jednego jest super rozwiązaniem nie musi takim być dla Ciebie”. Teraz sugerujesz ze to nie prawda ze on płaci 0 za ładowanie. Każdy ma inne opcje i inne warunki. Każdy liczy dla siebie, tu nie ma one fits all. Natomiast jezeli QQ realnie ma palić na trasie tyle co PHEV to osobiscie wolałbym coś co można ładować z gniazdka niż czyste ICE.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ty masz koszmary a nie my sny. My Ci podajemy realina Ty udowadniasz coś co nas nie dotyczy. Ty swoje my swoje.
Chyba nie ma sensu niczego pisać co jest realne spadam

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Niczego Ci nie zarzucam, uważam że jesteś trollem i piszesz w innym celu, bo mając i3 wiedziałbyś o co chodzi. Ja (i inni) swoje realne koszty przedstawiłem i pokazuję tylko, że jak chcę / mam możliwość to będą one ZEROWE. Nie wiem po ile tam w PL macie benzynę ale 4,4l/100km tego Qashqai'a x cena litra Pb to nigdy nie będzie ZERO, nawet jakbyś nie wiem co pisał na tym forum. I tylko w tym kontekscie piszę o minimalnych kosztach.

Chcesz, kupuj Qashai'a i ciesz się jazdą, może wtedy mniej czasu spędzisz na forum kombinując 'jak koń pod górę'...
nie jestem trollem i na codzień używam elektryka i ICE. po prostu widzę w Nissanie szansę na połączenie tych dwóch opcji. wiem, że to może być obrazoburcze ale nie myślmy egoistycznie tylko o sobie a raczej o swoich przykładach. nie ma potrzeby krucjaty bo ja nie jestem przeciwnikiem elektryka. w dzisiejszych realiach podnoszę wady i zalety.

S

Gość
Ty masz koszmary a nie my sny. My Ci podajemy realina Ty udowadniasz coś co nas nie dotyczy. Ty swoje my swoje.
Chyba nie ma sensu niczego pisać co jest realne spadam
koszmarem może być podróż poza głównymi trasami ale dalej można śnić

Kuba K.

Posiadacz elektryka
koszmarem może być podróż poza głównymi trasami ale dalej można śnić
Masz racje, nie dołączaj do zakonu elektrycznych męczenników i kup tego QQ.

S

Gość
Masz racje, nie dołączaj do zakonu elektrycznych męczenników i kup tego QQ.
zauważ, że głównie odpowiadają posiadacze Tesli z chyba największym zasięgiem do uzyskania z elektryków i najszybszym ładowaniem. a co z resztą?