S
Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
Gość
jeśli nawet to będzie około 50zł/100km, czyli porównywalnie z elektrykiemCo już Pertyn pokazał. Stawiam, że jazda po polskiej autostradzie z prędkością 120-140km/h będzie bliżej 8l/100km
jeśli nawet to będzie około 50zł/100km, czyli porównywalnie z elektrykiemCo już Pertyn pokazał. Stawiam, że jazda po polskiej autostradzie z prędkością 120-140km/h będzie bliżej 8l/100km
Dobre....jeśli nawet to będzie około 50zł/100km, czyli porównywalnie z elektrykiem
czy na pewno 0zł ?Dobre....
Powiedz mi jak zejść do 0zł/100km w tym Qashqai, co jest łatwo wykonalne (przy PV, czy darmowych ładowarkach) w BEV.
czy na pewno 0zł ? w realnym życiu ?
tak w tym kontekście zgoda.Pokazujesz minimalne koszty / spalanie Qashai'a, więc ja pokazuję minimalne koszty BEV (które MOGĄ być zerowe, czego Nissan nie osiągnie)
Realne koszty mojego ID.3 (które obejmują wyjazdy takie jak UK-PL-UK, UK-NL-UK) pokazałem Ci kilka stron wcześniej tutaj. Pomijając PV czy darmowe ładowarki, ładuję w nocy za 8,25 pensa / kWh. Weżmy nawet zużycie 20kWh/100km daje to koszt 1,65 funta czyli niecałe 9zł. Jeszcze coś chcesz udowodnić?
To są moje wyliczenia na podstawie 02/2022->12/2022. Ceny energii wersja ładowanie na mieście.To siądź, odpal Excela i sobie to wszystko policz, bo każdy ma inne warunki, wymagania itp i co dla jednego jest super rozwiązaniem nie musi takim być dla Ciebie. Ten temat nie odpowie na Twoje pytanie i szczerze mam wrażenie, że nie oczekujesz tu tak naprawdę odpowiedzi...
ale właśnie to jest półprawda, bo teraz jeżeli chcesz mieć darmowy prąd to ile kosztuje PV i magazyn energii. średnio w Polsce trzeba liczyć zużycie na poziomie 21 kWh/100km więc mniej więcej każdy porusza się w ścisłych ramkach. zarzucasz mi, że pokazuję minimalne koszty a sam piszesz dokładnie to samo. ja nie chcę bazować na przeszłości, interesuje mnie tu i teraz jak pewnie 90% z tego forum. przestańmy śnić, pobudka!To siądź, odpal Excela i sobie to wszystko policz, bo każdy ma inne warunki, wymagania itp i co dla jednego jest super rozwiązaniem nie musi takim być dla Ciebie. Ten temat nie odpowie na Twoje pytanie i szczerze mam wrażenie, że nie oczekujesz tu tak naprawdę odpowiedzi...
zarzucasz mi, że pokazuję minimalne koszty a sam piszesz dokładnie to samo. ja nie chcę bazować na przeszłości, interesuje mnie tu i teraz jak pewnie 90% z tego forum. przestańmy śnić, pobudka!