Długi weekend z Warszawy nad Morze. S7 czy A1?

jarqu

Posiadacz elektryka
Temperatura wody mnie nie przeraża, a fala to jeszcze większy fun. :) Bardziej mnie zmartwiła niedawna wiadomość o dziwnych przypadkach z dronami, które nie wiadomo dlaczego nagle traciły komunikację i wykonywały dziwne manewry, często kończące się wodowaniem lub twardym lądowaniem:eek:. A chciałem sobie trochę polatać...
Byłem w Jastarni w niedziele gość latał obok mnie dronem bez żadnych problemów, Nawigacja w Tesli też działała jak zawsze no ale pogoda mogłabyb być lepsza z tym sie zgadzam :D
1. Na mapie filtrujemy ładowarki po mocy np >=100kW, link bezpośredni: https://pomidor.io/mapa.php?
Mega statystyki :) takie projekty to powinny być promowane na głównej stronie elektrowozu a nie w jakimś pobocznym wątku :)

m4c1ekk4

Nowy na Forum
Też bylem w Jastarni, odnośnie GPS to Tesla nic nie szwankowała natomiast telefon już tak. Zgubił położenie na plaży i nie był wstanie odświeżyć lokalizacji.
Jechałem A1 i bardzo przyjemnie - na ładowarkach GW pusto. Czasami zajeżdżaliśmy żeby tylko zobaczyć i stały pojedyncze auta. SuC Ciechocinek oczywiście był zapchany więc nawet nie zjeżdżaliśmy.

Drobna uwaga Auchan w Rumii ładowarki dają max 80kW przy 400V. W przyszłym tygodniu znowu jedziemy ale chyba już S7 żeby porównać.

KrzysztofFly

Moderator
Podepnę się pod wątek, rano zaczynam wyprawę do Kołobrzegu. Widzę, że do Ciechocinka dowiozę 50% baterii, jest jakiś pewny hub ładowania ze 150 km dalej, żeby startować z okolic 20%?
Oczywiście cena też ma dla mnie znaczenie, miłe widziane okolice 2 zł za kWh.
Wrzuć może jakiś zrzut ekranu z trasą którą planujesz przejechać. Bo biorąc pod uwagę, że piszesz o Ciechocinku, to w sumie Google proponuje dwie opcje:
1750278907034.png

W obu przypadkach, 150km to moje rewiry w których obracam się codziennie ;).

eimi

Pionier e-mobilności
Ciasteczko się ustawia, nie ma kont, żeby przechodziły dane pomiędzy przeglądarkami :) Niestety musisz na nowo w aucie zrobić.
Dziś korzystalem w trasie nad morze (450km) - rewelacja ta Twoją apka. Dzięki! Jesteś w stanie dodać automatycznie aktualizowanie pozycji gps i obracanie mapy? Dla mnie to będzie nr1 w trasie po Polsce.

Podoba mi się że widzi lidle biedronki Orleny Moya Shelle i inne egzotyki wszystko w jednej apce. Status zajęcia i panel ulubionych (które sobie ustawiam na postoju do kolejnego postoju) - mega. Sam interfejs działa bardzo płynnie i jest czytelny.

Jakich ładowarek nie ma w UDT oprócz teslowslich?

Attachments

• Screenshot_20250618_223124_Gallery.jpg
    Screenshot_20250618_223124_Gallery.jpg
    963 KB · Liczba wyświetleń: 0