Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Nowy rok i mam pytanie, jakie aplikacje używacie poza GW wyjazd do Niemiec lub Austrii ,Czech i czy w Austrii czy DE są jeszcze jakieś wolne darmowe ładowarki.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nowy rok i mam pytanie, jakie aplikacje używacie poza GW wyjazd do Niemiec lub Austrii ,Czech i czy w Austrii czy DE są jeszcze jakieś wolne darmowe ładowarki.
Darmowych to juz prawie nigdzie nie ma.
Aplikacje standardowo shell recharge, i mobiliti+ od ENbW ale cos ostatnio nie chca kart rfid do PL wysylac.
Tanio nie bedzie w trasie…

Attachments

• D17DFFF7-4BAD-4035-88E6-E426FDDA3499.png
    D17DFFF7-4BAD-4035-88E6-E426FDDA3499.png
    496,1 KB · Liczba wyświetleń: 23

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
No właśnie czekam na Shella i nie dostaje karty a wysłałem im chyba miesiąc temu :(
Chyba zamiast się spieszyć trzeba będzie brać do 50KWh ładowarki w trasie.

Cav

Pionier e-mobilności
Nie zawsze, zależy z jakiej aplikacji/roamingu korzystasz.
Jeśli z żadnej to i tak będzie drożej niż 100 kW w roamingu GW zapewne, a GW nie ma już takiej kategorii.....

KKL

Posiadacz elektryka
A to nie jest tak, że jak masz abonament płatny w GW to poza granicami PL płacisz dokładnie tak samo jakbyś ładował na GW, w związku z czym, ładując się na ładowarkach 100kW+ jest drożej? Bo rozumiem pytanie dotyczy GW. Skorzystałem z roamingu w ubiegłe lato tylko raz, we Włoszech. Na ładowarce EnelX 50kW i miałem rozliczone dokładnie jak w dawnym planie 30zl, nawet ze zniżką EV klub 10%.

W przypadku innych operatorów faktycznie, moc ładowarki może nie mieć znaczenia. Tak np jest w JuicePass w planach flat. Ładując na AC, DC 50 czy DC 350 płacisz tak samo.

Cav

Pionier e-mobilności
A to nie jest tak, że jak masz abonament płatny w GW to poza granicami PL płacisz dokładnie tak samo jakbyś ładował na GW, w związku z czym, ładując się na ładowarkach 100kW+ jest drożej?
Ale mowa była o 50 kW, stąd pytanie.
Tak - w roamingu GW, tak jak w Polsce, najbardziej opłaca się ładować na ładowarkach 100 kW (a nie 50 kW).
Kiedyś granicą było 50 kW, ale teraz już 100.

nabrU

Moderator
Czy ktoś z Was używał BP Fuel & Charge?

Ja jakiś czas temu jak nie było Bonnet'a. Ciągle mam apkę i konto u nich ale nie używałem z roku już. Ale to wszystko w UK więc mogę być niereprezentatywny ;)