Tak oczywiście to prawda słońca na razie "jak na lekarstwo" ale jest jeszcze energia zgromadzona w magazynie (w sieci Taurona) i z niego odzyskuję 80% tego co oddałem. Czy jak gniazdo 230 i siłę mam dosłownie 1 m od falownika to czy ma to jakiekolwiek znaczenie ?Ale jak słońca nie ma to ciagnie z sieci. Narazie śłońca malo ale już dane mi było przetestować. Tutaj akurat ustawienie żeby próbował nie brać z sieci nic. EVSE steruje tak prądem ładowania żeby zbyt dużo nie brać z sieci biorąc pod pozostałe zużycie w domu.
View attachment 8443
Tylko gdy korzysta z trybu gwiazda 400V a nie trójkat 230Vmoc ładowania = pierwiastek(3) * prąd * napięcie międzyfazowe
Przy takich spadkach napięcia i tak kiepskiej instalacji ja nie mógłbym spokojni zasnąć ładując auto, bo 500W gdzieś znika po drodze, a więc kilka - kilkadziesiąt takich ładowań i pożar. Ja nie miałem żadnych spadków i złe połączenie kabli zwęgliło mi kabel i gniazdko jednofazowe.Problem w tym, że Teslowy to jedna faza. Nie wszędzie da się obciążyć jedną fazę 32A - przykładowo w u mnie na Kaszubach jest zabezpieczenie 25A, jednak z powodu jakości sieci podczas takiego obciążenia napięcie spada do wartości, które się tesli nie podoba - więc obniża prędkość ładowania do 18A 1F, czyli jakieś 4kW
gdybym ładował na 3 fazach podejrzewam, że byłoby bliżej 7kW (bo 10A*3*230)
liczę 10A a nie 16A bo pewnie też wykryłoby spadek napięcia, przy którym obniża ładowanie chyba do 70%
View attachment 8442
Czyli zawsze przy ładowaniu trójfazowo - trójka w kółku oznacza właśnie ładowanie trójfazoweTylko gdy korzysta z trybu gwiazda 400V a nie trójkat 230V
No tak tylko własnie w ten sposób tracisz te 20%, A jak jesteś akurat w domu to można podłacyzć auto i złapać 100% do baterii w aucie.Tak oczywiście to prawda słońca na razie "jak na lekarstwo" ale jest jeszcze energia zgromadzona w magazynie (w sieci Taurona) i z niego odzyskuję 80% tego co oddałem. Czy jak gniazdo 230 i siłę mam dosłownie 1 m od falownika to czy ma to jakiekolwiek znaczenie ?
Tak. Ze zwykłego gniazdka naładujesz 13A * 230V = 3kWOk dzięki za wyjaśnienie. Czyli w moim przypadku ładowanie z 230 odbywać będzie się z urządzenia, które Tesla dokłada do samochodu, a jak bym chciał z siły to muszę dokupić Wallboxa ?
lub UMC Gen 1Ok dzięki za wyjaśnienie. Czyli w moim przypadku ładowanie z 230 odbywać będzie się z urządzenia, które Tesla dokłada do samochodu, a jak bym chciał z siły to muszę dokupić Wallboxa ?