Są wallboxy, które ładują auto taką mocą, ile aktualnie produkuje fotowoltaika.
możesz podrzucić jakieś szczegóły ?
One muszą być pewnie z tego samego systemu co sterowanie PV ?
Są wallboxy, które ładują auto taką mocą, ile aktualnie produkuje fotowoltaika.
i tutaj jest problem. bo w przypadku 10kWp jestes w stanie wyprodukowac +50kW dziennie, ale nie z liniowa moca. nie wiem ile jezdzisz , czy glownie w nocy, ale wiekszosc wyprodukowanej mocy i tak pojdzie w siec. nie do konca tez jestem przekonany do "inteligentnych" ladowarek, gdy moc z PV nie bedzie stala, a bedzie "falowac" w zakresie 1-10kW. wiec ladownaie BEV ok, ale nie ma co liczyc na to, ze bedzie idealnym rozwiazaniem na autokonsumpcje.3. Maksymalizuje autokomsumpcję z użyciem BEV
Tu optymalnie byłoby mieć (przynajmniej latem) samochód na stałe podłączony do gniazdka i ładować się gdy jest nadprodukcją,
Dlaczego?i tutaj jest problem. bo w przypadku 10kWp jestes w stanie wyprodukowac +50kW dziennie, ale nie z liniowa moca. nie wiem ile jezdzisz , czy glownie w nocy, ale wiekszosc wyprodukowanej mocy i tak pojdzie w siec. nie do konca tez jestem przekonany do "inteligentnych" ladowarek, gdy moc z PV nie bedzie stala, a bedzie "falowac" w zakresie 1-10kW. wiec ladownaie BEV ok, ale nie ma co liczyc na to, ze bedzie idealnym rozwiazaniem na autokonsumpcje.
Przy 1f mocno spada efektywność ładowania, jak również szansa na wykorzystanie w pełni tego co się produkuje....majac net-metering, przenosze wszystko co obciaza (EV, pompa) na taryfe nocno/weekendowo/swiateczna i laduje energie do sieci podlaczajac sporadycznie EV na 1f green'upie gdy widze, ze zanosi sie na ladna pogode.
Też nie.w przypadku net-billingu, w obecnej chwili nabiera to sensu chyba tylko w przypadku posiadania jakiegos wlasnego magazynu
Dlaczego?
Przecież nie potrzebujesz 50 kW codziennie.
Przy 1f mocno spada efektywność ładowania, jak również szansa na wykorzystanie w pełni tego co się produkuje....
Do tego stopnia, że raczej na to samo wyjdzie, gdybyś ładował normalnie w nocy...
dokladnie. do tego strata na magazynie to tez jakies 10%.. w obecnej cenie magazyny kompletnie nie maja senu ekonomicznego.Też nie.
Koszt tego magazynu jest znacznie większy niż te 20% oddawane do sieci.
Ale co masz dociągać, skoro prądu będziesz miał za dużo, a nie za mało?wlasnie o to chodzi. w jeden dzien teoretycznie naladujesz 50kW, a co w kolejne? latem caly tydzien mozesz produkowac +50kW/dzien. nie "zjesz" tego EV. stad moje pytanie, w jaki sposob je uzytkuje. jezeli laduje sie w dzien, a wyjezdzam to w nocy. ok. w innym to zadna autokonsumpcja bo i tak bedzeisz dociagal z sieci w najwyzszych cenach.
Dokładnie na tym polega maksymalizacja ładowania z pv.oczywsice, ze tak. przy wiekszych mocach PV nie sa w stanie dostarczyc tyle energii. w piku dostaniesz z nich np 12kWp (3x4000) spadnie naslonecznienie, bedziesz mial 3kWp (3x1000), skad w wollboxie 11kW dociagniesz pozostale 9kW? z sieci. chyba, ze bedziesz mial "inteligenty" wallbox i bedzie podawal tyle W/faze ile ma na wejsciu.
Obstawiam, że w ogóle ładowanie się wyłączy.ciekawe jakie wtedy bedziesz mial straty jak na faze ladowania dostaniesz 500W
Ano.dokladnie. do tego strata na magazynie to tez jakies 10%.. w obecnej cenie magazyny kompletnie nie maja senu ekonomicznego.
Dałoby się - ja ładuję na mieście, więc te darowane aku by mi się tak szybko nie zużyły. ;-)ale fantazjujac, jezeli dostalbym taki magazyn 200kW za darmo, to wlasnie tak bym zrobil, za dnia ladowal go z PV + w nocy tansza energia z sieci, i korzystal tylko z energii zmagazynowej. taniej by sie nie dalo chyba![]()
ja tak bede robil, wiele osob rozbudowuje i nie ma problemu, zostaje sie na starych zasadach.Czyli powyżej 10 kW dalej można mieć magazyn u operatora tylko kosztuje 30 % a nie 20 % ? Robił ktoś tak ?
Jakis Litewski sklep sprzedaje...U mnie w UK najpopularniejszy EVSE który 'umie' ciągnąć z PV to Zappi. Ale pewnie jest nieosiągalny w PL