Mariano

Nowy na Forum
Nie wiem! Dlatego pytam...
Bardzo dobra inicjatywa.
Nie znam super angielskiego,
ale opisał bym sytuację jak to wygląda z zamówieniami termin np.30.11. 2022 termin odbioru na umowie a Luty 2023 auto nie wyprodukowane i podobne przypadki...
opisał bym również sprawę klipu ,,Kękę" i jego sytuacji, bo na bank stawiam , że Kia Polska zamiotła to pod dywan...

deniro

Zadomawiam się
Już tak się nie gorączkujcie, bo w swoim niro ev 3 miesięcznym, bujam się z ASO bo nie mogą naprawić problemu z android auto i portem USB który rozłącza połączenie i muzykę z usb. Niby problem w oprogramowaniu. Jakoś inne marki nie mają tego problemu i ten sam kabel i ten sam pendrive USB działają bez problemu np w Skodzie. Ja przez to zaczynam żałować że odebrałem niro ev. Doradzam się zastanowić albo dobrze sprawdzić auto przed odbiorem.

deniro

Zadomawiam się
To wersja L więc jest nawigacja. Tylko czy była czy nie była to guzik mnie interesuje ma wszystko działać zgodnie z listą wyposażenia. Android auto ma wiele funkcji do których przyzwyczaiłem się w poprzednim aucie i to jest krok wstecz.

Olecki

Pionier e-mobilności
To wersja L więc jest nawigacja. Tylko czy była czy nie była to guzik mnie interesuje ma wszystko działać zgodnie z listą wyposażenia. Android auto ma wiele funkcji do których przyzwyczaiłem się w poprzednim aucie i to jest krok wstecz.
Zdaje się ze ktoś ostatnio wspominał że wyłączenie BT w telefonie podczas połączenia AA kablem rozwiązuje problem zrywania połączenia z AA. W każdym bądź razie w moim egzemplarzu nie ma żadnych problemów ze zrywaniem połączenia ani z telefonem ani z pendrive mimo że prawie cały czas jest coś podłączone tak więc raczej nie jest to wina softu w samochodzie.

deniro

Zadomawiam się
Zazdroszczę że Wam to działa jak należy.
Chyba umówię się do innego salonu ASO kia. Zaktualizowali soft ale w drodze powrotnej AA rozłączył się i tak, a twierdzą że USB na pewno działa dobrze.

vwir

Pionier e-mobilności
Próbowałeś inny telefon? U mnie w leafie przed aktualizacją telefonu AA śmigał aż miło. Po aktualizacji telefonu AA zaczął się rozłączać, infotainment w aucie zaczął się restartować. Generalnie stał się bezużyteczny.
Podobnie z telefonem żony: stary telefon działał świetnie. Z nowym telefonem zaczęły się dokładnie takie jazdy jak u mnie po aktualizacji.
Jeśli masz jakiś stary telefon to sprawdź.

Tompor

Zadomawiam się
W moim odczuciu problem leży po stronie AA. Od dłuższego czasu AA ma problem z kablem, a to telefon, wprowadzili test kabla, w sorento działał ale po aktualizacjach przestał i sygnalizował zły kabel, po zmianie kabla zadziałał i tak w kółko. No rozwiązanie jest proste "złej baletnicy przeszkadza rąb u spódnicy" i taki jest AA.