pawcjo

Posiadacz elektryka
Przed Sylwestrem dostali auto. Ktoś zrezygnował jak już mieli na placu i dlatego mogą to sprzedać. Gdybym miał zamówione z pompą to można byłoby je przejąć czy by się udało tego nie wiem. Nasze wersje Niro EV są identyczne tylko Twoje płynie, a moje będzie diabli wiedzą kiedy.
Przy okazji czy jeszcze nosisz się z zamiarem zmiany marki czy definitywnie zostajesz przy KIA ?
Jeździłem Ariyą i wszystko byłoby ok tylko ta cena nie na moją kieszeń, a auto miałbym od ręki z pięknym jasnym środkiem.
Dalej jestem poszukującym :) Pewnie zostanę przy Kia z uwagi na cenę, ale dopóki jej nie będę miał, to szukam innych opcji. Najchętniej wziąłbym EV6 po starej cenie, a tak to rozważam ID.4 i Teslę. Model 3 RWD będę miał na tydzień od piątku.

kjub

Nowy na Forum
Dalej jestem poszukującym :) Pewnie zostanę przy Kia z uwagi na cenę, ale dopóki jej nie będę miał, to szukam innych opcji. Najchętniej wziąłbym EV6 po starej cenie, a tak to rozważam ID.4 i Teslę. Model 3 RWD będę miał na tydzień od piątku.
Ja od 08 czerwca 2022 mam zamówioną Kia Niro EV w najbiedniejszej wersji M co i tak było dla mnie wyzwaniem uzbieranie takiej kwoty ?! Co z tego jak samochodu nie ma i cały czar oczekiwania na niego prysł... miał być niby do 15 lutego 2023 a nawet VIN-u nie ma :/ byłem ostatnio na rozmowie u dilera i tylko pokazał mi tabelki które dostają co tydzień i jestem tam na czerwono ze znaczkiem 11N :p Sam nawet nie wie co to oznacza i nie jest w stanie nic powiedzieć o produkcji.. kiedy? ... jak długo? ... 3 czy może 6 czy może 10 miesięcy... nic nie wiedzą albo nie chcą powiedzieć ?!?! Dziwne, że w dzisiejszych czasach taka firma jak KIA nie informuje krajów w których mają przedstawicielstwa o problemach i zbliżonych terminach dostaw pojazdów ;/ aż nie chce mi się w to wierzyć ! Pozostaje tylko czekanie...
Ps. tak sobie myślę, że mogłem nie rezygnować z Toyoty Corolli Cross którą miałbym już w grudniu 2022.. :/

Jobski

Fachowiec
Jak wyświetlić statystyki zużycia w aucie (chodzi mi o % podział na: driving, electronic devices, climate control, battery care)? W aplikacji Kia Connect widzę te statystyki, w aucie nie mogę tego znaleźć.
Musisz ukryć podzielony ekran (ten mały z prawej), wtedy po lewej pojawią ci się przyciski do pokazania szczegółowego zużycia

lexus nx

Nowy na Forum
Wczoraj odebrałem wersję L w białym kolorze bez pompy ciepła z jasnym środkiem.Wnętrze pasuje do białego.Teraz ceramika,oklejanie i można śmigać. Zamówienie z 10 czerwca.

Mirrecki

Nowy na Forum
Ja od 08 czerwca 2022 mam zamówioną Kia Niro EV w najbiedniejszej wersji M co i tak było dla mnie wyzwaniem uzbieranie takiej kwoty ?! Co z tego jak samochodu nie ma i cały czar oczekiwania na niego prysł... miał być niby do 15 lutego 2023 a nawet VIN-u nie ma :/ byłem ostatnio na rozmowie u dilera i tylko pokazał mi tabelki które dostają co tydzień i jestem tam na czerwono ze znaczkiem 11N :p Sam nawet nie wie co to oznacza i nie jest w stanie nic powiedzieć o produkcji.. kiedy? ... jak długo? ... 3 czy może 6 czy może 10 miesięcy... nic nie wiedzą albo nie chcą powiedzieć ?!?! Dziwne, że w dzisiejszych czasach taka firma jak KIA nie informuje krajów w których mają przedstawicielstwa o problemach i zbliżonych terminach dostaw pojazdów ;/ aż nie chce mi się w to wierzyć ! Pozostaje tylko czekanie...
Ps. tak sobie myślę, że mogłem nie rezygnować z Toyoty Corolli Cross którą miałbym już w grudniu 2022.. :/
U mnie zamówienie w maju, czas realizacji grudzień. I do tej pory również brak terminu produkcji.
Steel grey, XL +HP + szyberdach.

HMS

Zadomawiam się
Myślę, że to właśnie z uwagi na cenę Ariya mogła być "od ręki".
Nie koniecznie. Ta którą mogłem brać od ręki kosztowała ~300k a mógłbym dostać „ biedniejszą” na przełomie luty/marzec za ~260k . Obie tak jak szyte dla mnie z jasnym środkiem.
Dalej jestem poszukującym :) Pewnie zostanę przy Kia z uwagi na cenę, ale dopóki jej nie będę miał, to szukam innych opcji... Model 3 RWD będę miał na tydzień od piątku.
Jak Ty to robisz, że dostajesz różne auta do jazd na tak długo 🤫
U mnie zamówienie w maju, czas realizacji grudzień. I do tej pory również brak terminu produkcji.
Steel grey, XL +HP + szyberdach.
Jakiś czas temu myślałem, że to sprawa szyberdachu ale co chwilę czytam/słyszę , że z szyberdachem też płyną ( vide pawcjo )

Jestem prawie pewny, że to nasze wydłużone czekanie to „zasługa” importera.
Nie zależy im aż tak na kliencie auta elektrycznego i dlatego tak jest.
Popatrz na inne kraje, tam też są opóźnienia ale ludzie czekają w porywach 3 czy 4 miesiące na auta i diler wie więcej niż diler w Polsce.
Tak jak pisałem wcześniej najchętniej zrezygnowałbym z KIA tylko „ trzyma „ mnie cena.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Jestem prawie pewny, że to nasze wydłużone czekanie to „zasługa” importera.
Nie zależy im aż tak na kliencie auta elektrycznego i dlatego tak jest.
Popatrz na inne kraje, tam też są opóźnienia ale ludzie czekają w porywach 3 czy 4 miesiące na auta i diler wie więcej niż diler w Polsce.
Mi się wydaje, że Kia Polska ma tyle do gadania, jak wartościowy jest nasz rynek. Podobnie zresztą Tesla - też wyglądamy jak klienci klasy B na tle Europy.

Ryś

Zadomawiam się
Czy ktoś próbował napisać do centrali KIA w Korei w sprawie niedotrzymywania terminu dostawy samochodu? Być może KIA Polska specjalnie wydłuża te terminy, aby jak najwięcej ludzi, którzy zamówili samochody przed podwyżką (tj. przed 11 czerwca), zrezygnowali z zakupu!

HMS

Zadomawiam się
Czy ktoś próbował napisać do centrali KIA w Korei w sprawie niedotrzymywania terminu dostawy samochodu? Być może KIA Polska specjalnie wydłuża te terminy, aby jak najwięcej ludzi, którzy zamówili samochody przed podwyżką (tj. przed 11 czerwca), zrezygnowali z zakupu!
Na jaki adres ?
[email protected]
...@서울.기아
...@...