Mój elektryk dla firm/JDG ścieżka leasing - wsteczna możliwość uzyskania dopłaty

Husar

Nowy na Forum
U mnie odpowiedzi poprzez Panel klienta, że obsługują nowych..I tak w kółko wysyłam pisma.. nic z Tego nie robią. W Bos'iu twierdzą, że nie mogą ingerować w " wew.polityke firmy"(!!!???), mimo, że to warunek dołączenia do naboru dla leasingodawcow( data poniesienia kosztów zakupu).NFOSiGW powiada,że ma pieniądze i chętnie wyplaci- ale operatorem jest BOS ( który nie ingeruje w " wew politykę firmy" choć warunki programu publikuje na swojej stronie jako warunki uczestnictwa w programumie dla leasingodawcow)... normalnie plebiscyt niekompermtencji. Zastanawiam się czy jest jakaś instytucja która może tych dylematów "za ucho wytargac". UOKiK zajmuje się indywidualnumtmi...a przedsiębiorcy do kogo mogą się zwrócić o arbitraż?

piotrkwi

Nowy na Forum
U mnie odpowiedzi poprzez Panel klienta, że obsługują nowych..I tak w kółko wysyłam pisma.. nic z Tego nie robią. W Bos'iu twierdzą, że nie mogą ingerować w " wew.polityke firmy"(!!!???), mimo, że to warunek dołączenia do naboru dla leasingodawcow( data poniesienia kosztów zakupu).NFOSiGW powiada,że ma pieniądze i chętnie wyplaci- ale operatorem jest BOS ( który nie ingeruje w " wew politykę firmy" choć warunki programu publikuje na swojej stronie jako warunki uczestnictwa w programumie dla leasingodawcow)... normalnie plebiscyt niekompermtencji. Zastanawiam się czy jest jakaś instytucja która może tych dylematów "za ucho wytargac". UOKiK zajmuje się indywidualnumtmi...a przedsiębiorcy do kogo mogą się zwrócić o arbitraż?
Ja to nawet byłbym gotowy aneksować się na inny leasing, bo i tak wyjdzie się na plus. Jak jest taka możliwość to trzeba tak zrobić, może ktoś pójdzie tą a multirent tylko straci.

Jusand

Posiadacz elektryka
To ja taką odpowiedź uzyskałem ostatnio jeśli chodzi o Santander multirent

"Jeszcze chwilę musimy zaczekać. Dokument jako aneks mamy już przygotowany. Dział operacji dopracowuje cały proces już.
Niedawno też poprosili mnie o zestawienie klientów oczekujących na aneks więc coś się już konkretniejszego dzieje"

Husar

Nowy na Forum
Nie da się zmienić leasingodawcy. Trzebaby cały proces odwrócić, łącznie ze zwrotem samochodu (i cofnięcia licznika :)) do wartości granicznych, o jakich mówi program).
Można się zastanowić nad zbiorowym pozwem ( ryzyko kosztów rozłoży się na wielu powodów). W moim przekonaniu nie mają prawa odmawiać tłumacząc się obsługa tylko nowych klientów, bo w chwili przystępowania do programu jasno określone było kto może skorzystac( nawet Ci co zakupili przed przystąpieniem do naboru swojego leasingodawcy), a problem z nieradzeniem sobie z wsrozeniem procedury wstecznej obsługi wniosków, lub raczej brak woli, nie powinien klienta interesować.

Husar

Nowy na Forum
Dziś kolejny raz wyślę wniosek o umożliwienie wstecznie dotacji... nawet jeśli odp negatywna- może zmęczą ich te wnioski, żeby zrobili coś więcej w robocie niż tylko kawę.zachecam pozostałych oczekujących do podobnych działań by
"pomęczyć materiał", może się zreflektuja i zrobią coś ponad minimum swoich kompetencji

piotrkwi

Nowy na Forum
Dziś kolejny raz wyślę wniosek o umożliwienie wstecznie dotacji... nawet jeśli odp negatywna- może zmęczą ich te wnioski, żeby zrobili coś więcej w robocie niż tylko kawę.zachecam pozostałych oczekujących do podobnych działań by
"pomęczyć materiał", może się zreflektuja i zrobią coś ponad minimum swoich kompetencji
Jestes w staniu udostepnic taki wniosek?

Husar

Nowy na Forum
Jestes w staniu udostepnic taki wniosek?
Zwracam się z prośbą o aneksowanie umowy umożliwiającej przystąpienie
do programu wsparcia „Mój Elektryk” . Zgodnie z założeniami programu
wsparcia „Mój elektryk” spełniam wszystkie kryteria takie jak: zakup
„zero-emisyjnego” auta elektrycznego finansowanego drogą leasingu,
pojazd fabrycznie nowy( do 50 km przebiegu) data zawarcia umowy
leasingowej po 8 września 2021(W ramach programu Bank Ochrony
Środowiska S.A. udziela dopłat do leasingu samochodów zeroemisyjnych
-w tym elektrycznych ze środków powierzonych przez NFOŚiGW, zgodnie z
umową zawartą z Funduszem 8 września 2021 r. ) Zgodnie z informacjami
Bank Santander Consumer Multirent Sp. z o.o. zawarł umowę z BOŚ o
współpracy z programem 11 stycznia 2022. Aneksowanie umowy
umożliwiające złożenie wniosku o należną dotację jest zgodne z
kryteriami programu ( przede wszystkim okresu kwalifikowania).

Rafael

Nowy na Forum
Zwracam się z prośbą o aneksowanie umowy umożliwiającej przystąpienie
do programu wsparcia „Mój Elektryk” . Zgodnie z założeniami programu
wsparcia „Mój elektryk” spełniam wszystkie kryteria takie jak: zakup
„zero-emisyjnego” auta elektrycznego finansowanego drogą leasingu,
pojazd fabrycznie nowy( do 50 km przebiegu) data zawarcia umowy
leasingowej po 8 września 2021(W ramach programu Bank Ochrony
Środowiska S.A. udziela dopłat do leasingu samochodów zeroemisyjnych
-w tym elektrycznych ze środków powierzonych przez NFOŚiGW, zgodnie z
umową zawartą z Funduszem 8 września 2021 r. ) Zgodnie z informacjami
Bank Santander Consumer Multirent Sp. z o.o. zawarł umowę z BOŚ o
współpracy z programem 11 stycznia 2022. Aneksowanie umowy
umożliwiające złożenie wniosku o należną dotację jest zgodne z
kryteriami programu ( przede wszystkim okresu kwalifikowania).
Wysyłasz to przez panel czy na jakis specialny adres e-mailowy?
Może jak nas więcej upierdliwych będzie to sie wezmą do roboty.