Porównanie firm leasingowych

Chris

Posiadacz elektryka
Jesteś wkurzający:)
1. Wrzucasz super oferte i nie mówisz że to w EUR
2. Mówisz że w PLN masz podobną niby zaznaczasz ze raty sezonowe ale potem sie okzauje ze w 4 miesiace 85% auta spłacasz.
Nie piszesz odrazu wszystkich kluczowych informacji i robisz niepotrzebną sensację. :)
Zawsze byłem ;-), ale może trzeba czytać co ktoś pisze..., zresztą popatrz jaki pozytyw z tego, wychodzi na to, że macie (czy sprzedajecie) tanie oferty, inni przepłacają, tak jak ja, czyli wszystko jest ok, możecie odetchnąć. Dobra wyrzucam te foty, bo się zacznie jazda.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Zawsze byłem ;-), ale może trzeba czytać co ktoś pisze..., zresztą popatrz jaki pozytyw z tego, wychodzi na to, że macie (czy sprzedajecie) tanie oferty, inni przepłacają, tak jak ja, czyli wszystko jest ok, możecie odetchnąć. Dobra wyrzucam te foty, bo się zacznie jazda.
Ty masz jakiś problem ze sobą. Nie widziałem żeby tu ktoś coś sprzedawał. Trolujesz porządne forum. Przenieś się na forum BMW. Tam może zdobędziesz większy poklask.

Chris

Posiadacz elektryka
Ty masz jakiś problem ze sobą. Nie widziałem żeby tu ktoś coś sprzedawał. Trolujesz porządne forum. Przenieś się na forum BMW. Tam może zdobędziesz większy poklask.
Wiesz, mógłbym odpowiedzieć na Twoim poziomie, ale ... na pewno mnie pokonasz.
Chciałem pomóc, wymienić się informacjami na temat leasingu i to zrobiłem, podałem wszystko ze szczegółami, wkleiłem również oferty, które sam dostałem i jedną z nich zaakceptowałem. Takie było zapytanie, prawda?.... Być może komuś pomogłem i to jest fajne.
Twoje teksty nie wniosły nic do tematu, za to prowokujesz pyskówkę, to chyba jest trolowanie?

pawelt

Zadomawiam się
Dobra panowie, do meritum. Rozważam PKO leasing, wyszło podobnie do Santander Leasing, ale podobno w PKO nie ma dodatkowych opłat za mandaty, cesję itp. Ktoś ma w PKO i mógły napisac kilka słów. Nie chcę się naciąć. Jestem klientem PKO BP od lat i źle nie jest, ale idealnie też nie.

Chris

Posiadacz elektryka
Dobra panowie, do meritum. Rozważam PKO leasing, wyszło podobnie do Santander Leasing, ale podobno w PKO nie ma dodatkowych opłat za mandaty, cesję itp. Ktoś ma w PKO i mógły napisac kilka słów. Nie chcę się naciąć. Jestem klientem PKO BP od lat i źle nie jest, ale idealnie też nie.
poproś o cennik, niektóre warunki w cenniku standardowym można negocjować, zawsze są dodatkowe opłaty, ja w PKO Leasing płacę 70 zł netto za zagraniczne mandaty, zresztą na ich stronie jest tabela opłat i prowizji

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Ja polecam sprawdzić Alior Leasing, ostatecznie u nich najtaniej mi wyszło. Też walczyłem z PKO oraz Santanderem ale ratę miesięczną najniżej dostałem w Aliorze. Zaletą jest też to u nich, że mają jedną opłatę roczną za realizację umowy tj. 165 zł rocznie a dzięki temu nie kroją na innych opłatach i prowizjach.

chewbacca

Posiadacz elektryka
A ja dorzucę swoją opinię o EFL. Nie dość , że chyba jako jedyni (albo jedni z niewielu) nie przystąpili do programu mój elektryk to liczą sobie jakieś opłaty dosłownie za wszystko. Szczytem jest ostatnia faktura jaką dostałem. W grudniu obtarła mnie baba na parkingu więc miałem malowany zderzak z OC sprawcy. Na najnowszej fakturze z EFL jest pozycja „opłata za likwidację szkody” - 123zł brutto. Czyli co? Ktoś we mnie walnie i ja za to ponoszę karę w postaci opłaty do EFL? Pytanie do jakiegoś eksperta w dziedzinie leasingów (może @iwo ?) - czy to w ogóle normalne jest? Czy taką opłatę można jakoś przerzucić na ubezpieczyciela (OC sprawcy)?

pawelt

Zadomawiam się
Który Santander jest tym bardziej ogarniętym z Tesli? Santander Leasing czy Santander Customer Multirent? Trafiłem na agentkę w Santander Leasing, która twierdzi, że nie mają w katalogu Tesli Model Y Standard Range, a dodanie tego modelu aby przeprocesować wniosek to minimum miesiąc. Myślę, że ta Pani nie ogarnia :) Albo to nie ten Santander albo Pani jest nieobyta z Teslą. Czy mógłby mi ktoś podać namiary na agenta z Santander, który pomoże?

Jaceq

Pionier e-mobilności
Który Santander jest tym bardziej ogarniętym z Tesli? Santander Leasing czy Santander Customer Multirent? Trafiłem na agentkę w Santander Leasing, która twierdzi, że nie mają w katalogu Tesli Model Y Standard Range, a dodanie tego modelu aby przeprocesować wniosek to minimum miesiąc. Myślę, że ta Pani nie ogarnia :) Albo to nie ten Santander albo Pani jest nieobyta z Teslą. Czy mógłby mi ktoś podać namiary na agenta z Santander, który pomoże?
Ja się kontaktowałem z Santander Consumer Multirent i to jest raczej "ten od Tesli" ;-) W każdym razie markę znają i nawet mają jakąś dedykowaną ofertę. Kontaktowałem się przez formularz i się odezwali. https://www.scmultirent.pl/leasing/program-moj-elektryk

pawelt

Zadomawiam się
Ja się kontaktowałem z Santander Consumer Multirent i to jest raczej "ten od Tesli" ;-) W każdym razie markę znają i nawet mają jakąś dedykowaną ofertę. Kontaktowałem się przez formularz i się odezwali. https://www.scmultirent.pl/leasing/program-moj-elektryk
Dzięki. No to trochę pobłądziełem. Dostałem odmowę w PKO Leasing, podnieśli poprzeczkę do 45% opłaty wstępnej, jest zgoda. W Santander Leasing jest zgoda na 25% opłaty wstępnej, więc co bank to inaczej. Próbuję jeszcze w Santander Customer Multirent.