Przekraczanie prędkości

Paweł

Nowy na Forum
Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem nowym posiadaczem białego SOUL`a 64kWh.
Mam pytanie , jak wyłączyć (na stałe) pipczek sygnalizujący przekroczenie prędkości nawet o 1-2 km.
Jest to denerwujące. Wyłączam to zgodnie z instrukcją i nie działa do najbliższego skrzyżowania bądź znaku ograniczenia.
Jak wykryje nowy znak to znowu się włącza i denerwuje. Wystarczy że mruga ikonka na wyświetlaczu.
A na marginesie dodam że instrukcja jest napisana beznadziejnie.
Pozdrawiam

Cav

Pionier e-mobilności
A całego systemu rozpoznawania znaków nie da się wyłączyć?
Ja go na szczęście nie mam, bo i tak by się nie przydał, więc jak wyłączyć dźwięki z niego to nie wiem, ale obstawiam że może się nie dać.
Tak jak nie daje się włączyć na stałe auto holda.

Paweł

Nowy na Forum
A całego systemu rozpoznawania znaków nie da się wyłączyć?
Ja go na szczęście nie mam, bo i tak by się nie przydał, więc jak wyłączyć dźwięki z niego to nie wiem, ale obstawiam że może się nie dać.
Tak jak nie daje się włączyć na stałe auto holda.
Dzięki będę próbował . Ja mam wersję L produkcja październik 2022 i auto hold jest na dzień dobry wyłączony. Przyciskiem mogę go włączać i wyłączać dowolnie.

marcus09

Nowy na Forum
Dzięki będę próbował . Ja mam wersję L produkcja październik 2022 i auto hold jest na dzień dobry wyłączony. Przyciskiem mogę go włączać i wyłączać dowolnie.
Wylacz system rozpoznawania znakow -ustawienia-pojazd-ograniczenia prędkości. Niestety działa od właczenia do wyłączenia co jest tak samo upierdliwe jak auto hold by Kia.

Cav

Pionier e-mobilności
może rozpoznawanie znaków zależy od wersji
Jeśli w wyższych wersjach (Kia) działa jak opisano i nie daje się dezaktywować na stałe, to raczej info żeby omijać wyższe wersje które posiadają ten system bardzo szerokim łukiem....

Last edited:

marcus09

Nowy na Forum
Jeśli działa jak opisano i nie daje się dezaktywować na stałe, to raczej info żeby omijać wyższe wersje które posiadają ten system bardzo szerokim łukiem....
Oczywiście że można wyłączyć ale to kierowca decyduje a nie jak w kia samochod

Cav

Pionier e-mobilności
Oczywiście że można wyłączyć ale to kierowca decyduje a nie jak w kia samochod
Pisałem w kontekście Kia.
Po co w ogóle jakieś informacje w tym wątku o innych producentach, jeśli to nie ma żadnego związku z błędem z którym boryka się autor?