Ale toto widziałeś?
cyt:
"Oczywiście zakładamy że sytuacja ma miejsce przy wyłączonych wszelkich wspomagaczach jazdy, którą mogą działać odmiennie niż pedał gazu i modyfikować reakcje auta na gaz...."
Pytanie ZUPEŁNIE nie dotyczy tego jak działa tempomat czy inny autopilot.
tylko @Cav widzi to inaczej....regulujesz pedalem przyspieszenia - im mocniej odpuszczasz, tym mocniej rekuperuje
To też tempomat, tyle że korzystający z nawigacji.Ktoś tu nie czyta ze zrozumieniem: ID.3 robi to bez włączonego tempomatu. To tzw predictive regen, coś czego ludzie nie jeżdżący samochodem na platformie MEB nie rozumieją.
Cofam co wcześniej napisałem.Hmm.. ale musi być gdzieś przestrzeń między silną rekuperacją a przyspieszaniem.
Czy jak na manetce ustawisz max rekuperacje to nie możesz gazem sterować by była lżejsza?
W outlanderze jak wrzuciłem B5 czyli max rekuperacje ale nacisnąłem lekko gaz to auto zwalniało nieco mniej intensywnie.
Inna technika jazdy, kiedyś jeździłem Twoja nawet założyłem tu na forum wątek:Cofam co napisałem.
Przy max rekuperacji działa tak jak to opisujecie w przypadku Tesli.
Ale ja jeżdżę na zerowej, wtedy działa normalnie.
Czyli gaz wciśnięty = przyspieszanie, gaz puszczony=żeglowanie.
Rekuperację włączam gdy chcę zwalniać, wtedy gazu nie używam w ogóle.
Dokładnie.Inna technika jazdy,
Eeee tam, po prostu dałeś się zakrzyczeć teslowemu kościołowi... ;-)kiedyś jeździłem Twoja nawet założyłem tu na forum wątek:
Od przesiadki na Tesle jakoś bez OPD dziwnie mi się jeździ 😂One Pedal - hit czy kit
Cześć, Wywołuję trochę wilka z lasu pytając o Wasze preferencje co do funkcji One Pedał, czyli sterowania wyłącznie pedałem przyśpieszenia. Ja przyznaje otwarcie po 2,5 roku pod prądem dużo bardziej wole standardowy układ. Moimi argumentami są: W każdym BEV i PHEV hamowanie i tak składa się z...forum.elektrowoz.pl