Z tego co pamiętam jak testowałem u siebie to z niebieskiego w garażu pociągnęło 16A. A z wtyczką jednofazową 32A jeżeli zabezpieczenie pozwoli to ciągnie 32A.Co to znaczy to "zwykle gniazdo" , bo może być z 10Aa i czasem 16A wytrzyma. A jak stare cienkie kable i poluzowane ? Zwykle gniazdko to może być różne "zwykłe gniazdko" . Ekspresy wytrzymują ale to chwilowe np 1800 wat. czajniki po 3000wat itp ...
Doprecyzuj , kabelki i jaki bezpiecznik je obsługuje , co oprócz niego jeszcze jest na linii .
Bo z takich gniazdek to ładowanie wielogodzinne i we śnie może się chata sfajczyć. Kiepskie gniazdko nie lubi długo być obciążane na maksa .Warto to skontrolować .
Nie panikuję ale podstawowych zasad jednak powinno się przestrzegać .
Cegla chyba więcej jak 10A czy 13A ? nie puści ? Nigdy tym nie ładowałem
według mnie pociągnęła 16A jak testowałem ze zwykłą wtyczką. Ponieważ od razu miałem niebieską 32A to nigdy nie zostawiłem zwykłej na noc. Pewnie jakby gniazdo zaczęło się grzać to automatycznie Tesla obniżyłaby amperaż (z tego co czytałem we wtyczce jest czujnik temperatury).32A ale NEMA trzeba kupić Niebieskie duże.
A mi dawali jeszcze niebieskie małe 16A inzwykle razem z autem teraz tylko zwykle
Teraz syn Leafa ładuje evse od Tesli z jednej fazy 32A
NEMA ze zwykłą wtyczką to chyba 10A ?
A do Leafa ma jakąś przejściówkę? bo oryginalnie to Chademo chyba tam jest?32A ale NEMA trzeba kupić Niebieskie duże.
A mi dawali jeszcze niebieskie małe 16A inzwykle razem z autem teraz tylko zwykle
Teraz syn Leafa ładuje evse od Tesli z jednej fazy 32A
NEMA ze zwykłą wtyczką to chyba 10A ?
A gdzie czytałeś o tym czujniku ?według mnie pociągnęła 16A jak testowałem ze zwykłą wtyczką. Ponieważ od razu miałem niebieską 32A to nigdy nie zostawiłem zwykłej na noc. Pewnie jakby gniazdo zaczęło się grzać to automatycznie Tesla obniżyłaby amperaż (z tego co czytałem we wtyczce jest czujnik temperatury).
Mylisz AC z DCA do Leafa ma jakąś przejściówkę? bo oryginalnie to Chademo chyba tam jest?
jest czujnik temperatury z obu stron. jak sie przegrzewa to tesla obniża prąd ładowania do 6AA gdzie czytałeś o tym czujniku ?