W dowodzie tez masz rok produkcji 2023? Czy tylko model jest 2023 a rok produkcji 2022?Bez różnicy VIN 2023 mogą chyba nadawać od 1 listopada. Ja odebrałem pod koniec listopada już z VINem 2023
Zgadza się dlatego zawsze jak kupuje nowe auto staram się kupować na początku roku tak żeby rok produkcji był z roku zakupu. Zawsze dłużej pojeździsz nowym autem i tak nie stracić sprzedając. Tylko w Polsce przy sprzedaży sie patrzy na rocznik a nie stan samochodu i można sprzedac drożej. Taki stan umysłu mamy w Pl 😂W dowodzie wpisują rok z papierów. Dla mnie tam nie ma różnicy czy auto zejdzie z linii w grudniu czy styczniu jeśli to takie same auto. Moim zdaniem pierwsza rejestracja jest ważniejsza w historii auta
Odnoszę wrażenie, że (na szczęście) dwa ostatnie lata ten stan zweryfikowały i kupujący większą uwagę zwracają na stan auta niż rok produkcji.Zgadza się dlatego zawsze jak kupuje nowe auto staram się kupować na początku roku tak żeby rok produkcji był z roku zakupu. Zawsze dłużej pojeździsz nowym autem i tak nie stracić sprzedając. Tylko w Polsce przy sprzedaży sie patrzy na rocznik a nie stan samochodu i można sprzedac drożej. Taki stan umysłu mamy w Pl 😂
Cywilizujemy sięTo się zmienia i więcej ludzi patrzy na przebieg i stan niż na rocznik.
Dokładnie. Przy zakupie nie ma problemu. Problem pojawia się przy sprzedaży. Każdy powód dobry do zbicia ceny. Może kiedyś znaczenie będzie mieć data rejestracji, a nie produkcji.Zgadza się dlatego zawsze jak kupuje nowe auto staram się kupować na początku roku tak żeby rok produkcji był z roku zakupu. Zawsze dłużej pojeździsz nowym autem i tak nie stracić sprzedając. Tylko w Polsce przy sprzedaży sie patrzy na rocznik a nie stan samochodu i można sprzedac drożej. Taki stan umysłu mamy w Pl 😂