gim-kg

Pionier e-mobilności
Czy ktos w ostatnim czasie korzystal z serwisu mobilnego np do skrzypiacej tapicerki? Skrzypi mi prawy boczek w drzwiach (bez problemu da sie to odtworzyc w kazdym momencie np naciskajac palcem albo opierajac sie lokciem), zaznaczylem w appce ze chcialbym serwis mobilny ale mnie zrzucilo prawie na koniec kwietnia i nikt o nic nie pytal a nie chce mi sie jechac z takim czyms do Wawy z Krakowa :(
Miałem podobnie z boczkiem lewych tylnych drzwi. Zdjąłem boczek i założyłem ponownie. Teraz jest cisza.

luker23100

Nowy na Forum
Cześć chciałem opisać swoją sytuacje bo jest mega dziwaczna, czytając jak wygląda odbiór od Tesli to osoby dostają im bliżej dostawy bardziej zwężony przewidywany okres np Jak ja mam Luty-Kwiecień to oczekiwałbym że bliżej dostawy przynajmniej 2 tygodnie wcześniej dowiedziałbym się, że samochód już albo zmierza albo cokolwiek że dostawa jest bliżej

Tymczasem nic się nie działo, nagle wczoraj dostaję numer vin, nikt się ze mną nie kontaktuje, cudem dodzwoniłem się dzisiaj około godziny 11:40 i Pani mówi mi że muszę zapłacić w ciągu 7 dni bo auto przepadnie

Pytanie co byłoby gdybym dzisiaj nie zadzwonił ? Na aplikacji i na koncie moja dostawa nie zmieniła się, dalej jest Luty-Kwiecień 2023, na maila żadnego powiadomienia nie dostałem, w takim razie jak bym nie zadzwonił to auto przepadłoby po tych 7 dniach bez mojej wiedzy że nawet dotarło do Warszawy ?

Zapytałem o to w Berlinie (oczywiście odebrali od razu) i tam Pan mi powiedział że w Niemczech jest tak, że faktycznie im bliżej tym stosowne powiadomienia dostają, a jak jest w Polsce to nie jest pewien, nawet ten Pan próbował się dodzwonić i dopytać kogoś w Polsce ale się nie dodzwonił 😐

Przyznam że jest to dość frustrujące szczególnie że nie dostałem ani faktury ani niczego tym bardziej, że zakup samochodu to jednak (przynajmniej dla mnie) dość sporo pieniędzy

krzyss

Pionier e-mobilności
Cześć chciałem opisać swoją sytuacje bo jest mega dziwaczna, czytając jak wygląda odbiór od Tesli to osoby dostają im bliżej dostawy bardziej zwężony przewidywany okres np Jak ja mam Luty-Kwiecień to oczekiwałbym że bliżej dostawy przynajmniej 2 tygodnie wcześniej dowiedziałbym się, że samochód już albo zmierza albo cokolwiek że dostawa jest bliżej

Tymczasem nic się nie działo, nagle wczoraj dostaję numer vin, nikt się ze mną nie kontaktuje, cudem dodzwoniłem się dzisiaj około godziny 11:40 i Pani mówi mi że muszę zapłacić w ciągu 7 dni bo auto przepadnie

Pytanie co byłoby gdybym dzisiaj nie zadzwonił ? Na aplikacji i na koncie moja dostawa nie zmieniła się, dalej jest Luty-Kwiecień 2023, na maila żadnego powiadomienia nie dostałem, w takim razie jak bym nie zadzwonił to auto przepadłoby po tych 7 dniach bez mojej wiedzy że nawet dotarło do Warszawy ?

Zapytałem o to w Berlinie (oczywiście odebrali od razu) i tam Pan mi powiedział że w Niemczech jest tak, że faktycznie im bliżej tym stosowne powiadomienia dostają, a jak jest w Polsce to nie jest pewien, nawet ten Pan próbował się dodzwonić i dopytać kogoś w Polsce ale się nie dodzwonił 😐

Przyznam że jest to dość frustrujące szczególnie że nie dostałem ani faktury ani niczego tym bardziej, że zakup samochodu to jednak (przynajmniej dla mnie) dość sporo pieniędzy
Tak to dziala w tesli w Polsce. Nie ma ludzi do pracy bo placa gorzej niz w lidlu na kasie.

Popros o fakture i zaplac, dostaniesz papiery do rejestracji i auto ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
sprawdź na stronie .Faktury proforma nie dostaniesz fizycznie , jesli jest to na www Zapłacisz to zmiany będą widoczne na Twoim koncie .I powinny być w aplikacji .Czasem sms lub mail.Telefon też ale to w promocji .Niemniej bywa.
Potem przyślą papiery do rejestracji

luker23100

Nowy na Forum
Eh coraz gorzej, Pani mi dzisiaj rano powiedziała, że mam 7 dni roboczych na opłacenie, gdzie przedwczoraj jeszcze nawet vinu nie miałem i przewidywana dostawa nadal Luty-Kwiecień 2023, dosłownie 5 minut temu dostałem maila, że muszę opłacić Tesle do końca tego tygodnia...

Gdzie jeszcze umowy z leasingodawcą nie podpisałem bo przedwczoraj nawet nie wiedziałem czy dostawę będę miał za miesiąc czy wgl w tym kwartale... nie mam pojęcia czy leasingodawca da radę do piątku wpłacic, zarejestrować itd jak jutro bym umowę z rana podpisał xD masakra jakaś

krzyss

Pionier e-mobilności
Eh coraz gorzej, Pani mi dzisiaj rano powiedziała, że mam 7 dni roboczych na opłacenie, gdzie przedwczoraj jeszcze nawet vinu nie miałem i przewidywana dostawa nadal Luty-Kwiecień 2023, dosłownie 5 minut temu dostałem maila, że muszę opłacić Tesle do końca tego tygodnia...

Gdzie jeszcze umowy z leasingodawcą nie podpisałem bo przedwczoraj nawet nie wiedziałem czy dostawę będę miał za miesiąc czy wgl w tym kwartale... nie mam pojęcia czy leasingodawca da radę do piątku wpłacic, zarejestrować itd jak jutro bym umowę z rana podpisał xD masakra jakaś
Wszedzie piszemy ze z tesla to jak zamawiasz to najlepiej miec juz leasing podpisany a ty jeczysz w kazdym poscie. Nie odbierzesz teraz to odbierzesz potem. Dlaczego tesla ma czekac z samochodem na Ciebie ?
Szybko organizuj i jazda.

luker23100

Nowy na Forum
Postaram się jak najszybciej ale dlaczego wina ma być po mojej stronie ? Kupujesz samochód za ponad 300 koła i nagle dostajesz z dnia na dzień informacje że masz 3 dni na opłacenie zamówienia ?

Powinno się w cywilizowany sposób dostać wiadomość, że chociaż zbliża się dostawa a ja nie dostałem nic, z dnia na dzień info że mam czas 7 dni na opłatę a tego samego dnia że jednak nie bo do końca tygodnia

Więc nie mów mi, że ktokolwiek tu jęczy bo to nie jest normalne podejście do klienta, tym bardziej, że w Berlinie zaznaczyli aby mi dać więcej czasu na załatwienie spraw bankowych, nie mówiąc już, że kontakt z teslą jest praktycznie zerowy

Mówisz odbiorę potem tak ? Czyli znowu nie dostane żadnej informacji, że samochód przyjechał i na ostatnią chwilę będą chcieli żebym opłacił ?

Rozumiem że żyjemy w ciemnogrodzie ale bez przesady...

A co jeśli polegałbym tylko na aplikacji i nawet nie spojrzał na te forum ? Nie bierz tego jako formę ataku ale po prostu muszę dać tu jakąś przeciw wagę

zibizz1

Pionier e-mobilności
Może numer telefonu pomyliłeś;) Ja miałem pazdziernik-grudzien U mnie pytali się mailowo jak kupuje i czy np będę gotów odebrać we wrześniu, powiedziałem że nie. Pod koniec października znów się pytali jak kupuje i jak zapytałem kiedy auto to dostałem info że 3-4tygodnie, i 19 listopada dostałem SMSa z informacją że VIN jest przypisany i mam 5dni roboczych na wpłatę. Złożyłem wniosek o kredyt, na drugi dzień miałem decyzję i kasę.