Cześć chciałem opisać swoją sytuacje bo jest mega dziwaczna, czytając jak wygląda odbiór od Tesli to osoby dostają im bliżej dostawy bardziej zwężony przewidywany okres np Jak ja mam Luty-Kwiecień to oczekiwałbym że bliżej dostawy przynajmniej 2 tygodnie wcześniej dowiedziałbym się, że samochód już albo zmierza albo cokolwiek że dostawa jest bliżej
Tymczasem nic się nie działo, nagle wczoraj dostaję numer vin, nikt się ze mną nie kontaktuje, cudem dodzwoniłem się dzisiaj około godziny 11:40 i Pani mówi mi że muszę zapłacić w ciągu 7 dni bo auto przepadnie
Pytanie co byłoby gdybym dzisiaj nie zadzwonił ? Na aplikacji i na koncie moja dostawa nie zmieniła się, dalej jest Luty-Kwiecień 2023, na maila żadnego powiadomienia nie dostałem, w takim razie jak bym nie zadzwonił to auto przepadłoby po tych 7 dniach bez mojej wiedzy że nawet dotarło do Warszawy ?
Zapytałem o to w Berlinie (oczywiście odebrali od razu) i tam Pan mi powiedział że w Niemczech jest tak, że faktycznie im bliżej tym stosowne powiadomienia dostają, a jak jest w Polsce to nie jest pewien, nawet ten Pan próbował się dodzwonić i dopytać kogoś w Polsce ale się nie dodzwonił 😐
Przyznam że jest to dość frustrujące szczególnie że nie dostałem ani faktury ani niczego tym bardziej, że zakup samochodu to jednak (przynajmniej dla mnie) dość sporo pieniędzy