mm-tesla

Posiadacz elektryka
Cisza z VINami. W DE i AT tez. W apkach pojawiły się u nich realizacje kwiecień czerwiec 😞
Czytałem wątki, ludzie dzwonią na infolinie i dostają informacje, że będą odbiory w marcu, mimo że w apce mają kwiecień.

polishkid

Zadomawiam się
Tesla potwierdziła buga w apce i dostawy będą po staremu. W moim przypadku quicksilver będzie do odbioru w NL w marcu/ kwietniu

ypl

Pionier e-mobilności
Mnie się aż tak nie spieszy, idzie wiosna i lato, najwyżej w końcu trochę roadsterem pojeżdżę :)

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Byłem wczoraj, chciałem kupić ładowarkę ścienną, ale nie wiedziałem, że VIN muszą mieć żeby mi sprzedać :)
Wszystkie samochody wystawione na zewnątrz, w środku chyba jakiś remont się kroi. Była jedna osoba z blachami po odbiór auta początek rejestracji PKR (może ktoś z forum), był jeszcze ktoś na jazdę próbną, Xa oglądał, poczekałem kilka minut, i w pewnym momencie dwie osoby mnie "obsługiwały". Nie zauważyłem żeby mieli jakiś zapierdziel albo coś, raczej spokój i cisza.
Jak z dostępnością ładowarek?

ypl

Pionier e-mobilności
Zostałem poinformowany, że mają na stanie sporą ilość, ale sprzedać mogą tylko pod konkrety VIN auta, więc wyszedłem z pustymi rękoma. Ale i tak elektryk już umówiony na sobotę więc, zrobimy instalację w rozdzielni i położymy kabel w korytku, a potem tylko podpięcie samej ładowarki zostanie.

DużyŁoś

Fachowiec
Zostałem poinformowany, że mają na stanie sporą ilość, ale sprzedać mogą tylko pod konkrety VIN auta, więc wyszedłem z pustymi rękoma. Ale i tak elektryk już umówiony na sobotę więc, zrobimy instalację w rozdzielni i położymy kabel w korytku, a potem tylko podpięcie samej ładowarki zostanie.
Potwierdzam - mają sporo Wall Box-ów i są czujni aby zamówić jak będą "schodzić". Kupiłem na VIN auta którego jeszcze nie odebrałem:). Sprzedają na VIN bo nie ma jeszcze sklepu i idzie jako serwis :), więc zakup tylko na miejscu i cena 2 350 PLN.

Piti

Zadomawiam się
w
Potwierdzam - mają sporo Wall Box-ów i są czujni aby zamówić jak będą "schodzić". Kupiłem na VIN auta którego jeszcze nie odebrałem:). Sprzedają na VIN bo nie ma jeszcze sklepu i idzie jako serwis :), więc zakup tylko na miejscu i cena 2 350 PLN.
To nie dołączają ładowarki gratis ? Co wy kupujecie za wodotryski na vin ?

gim-kg

Pionier e-mobilności
To nie dołączają ładowarki gratis ? Co wy kupujecie za wodotryski na vin ?
Gwoli ścisłości, ładowarkę masz zamontowaną w samochodzie. EVSE jednofazowe oraz kabel typ2 dostajesz razem z samochodem. Coś takiego jak Wallbox, w Tesli znany pod nazwą Wall Connector, możesz dokupić. Aby wystawili ci fakturę i tym samym sprzedali muszą znać numer VIN samochodu do którego kupujesz Wall Connector.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Dołączają taką mobilną z gniazdka 3,6kW lub jak masz gdzie podłączyć pod 32A to 7kW. Jak chcesz ładować 11kW 16A to musisz sobie dokupić coś, niekoniecznie od Tesli. Ja np w domu mam zabezpieczenie 25A, więc z tą standardową auto do pełna 20h, da się i sporo osób tak robi jak np robią do 100km dziennie, ale czasem nie jest to komfortowe i np wolne ładowanie na mrozie jest mało opłacalne