Luq-CIN

Zadomawiam się
Kolega chyba wspomniał, że nowe. Jest rozróżnienie w systemie
Mój błąd. Już usunąłem posta.
218 nowych to jednak sporo jak na 1 salon w PL.
Przy okazji zapytam
Czasami na YouTube w filmach w o nowych Teslach widać że auta są dostarczane pod domu na lawecie.
W Polsce jest taka możliwość?

krzyss

Pionier e-mobilności
Mój błąd. Już usunąłem posta.
218 nowych to jednak sporo jak na 1 salon w PL.
Przy okazji zapytam
Czasami na YouTube w filmach w o nowych Teslach widać że auta są dostarczane pod domu na lawecie.
Tylko jak jest koniec kwartalu, i sa problemy z odbiorem… np. Ktos mowi ze odbierze 2 kwietnia no w marcu sie nie wyrobi a ma juz auto zaplacone i wyslali dokumenty. Wtedy wysylali laweta… ale to sa jednostkowe przypadki. Nie mozna sobie zamowic dostawy.

nabrU

Moderator
Wtedy wysylali laweta… ale to sa jednostkowe przypadki. Nie mozna sobie zamowic dostawy.

U mnie mimo 41 salonów Tesli cały czas można zamówić dostawę do domu na lawecie. Żeby jeszcze było śmieszniej, auto może być również dostarczone na kołach (szczególnie jeśli jest to leasing).

Pepek

Posiadacz elektryka
Przy tych 218 było około 11 wydań dziennie. Na dwie osoby to sporo.
Pamiętajmy jak wyglądają wydania w Tesli (i pamiętajmy, że w soboty też pojedyncze wydania bywają), więc to wychodzi ~5 wydań dziennie na osobę - ledwo pół dniówki. ;) Bardziej ciekaw jestem liczb w marcu, ale tu trzeba poczekać jeszcze ze ~3tygodnie.

Pepek

Posiadacz elektryka
To dorzucę dodatkowe pytanko od siebie - orientuje się ktoś po jakim czasie zwracają opłatę rezerwacyjną płaconą kartą przy zamawianiu - bo leasing finansuje całość kwoty z faktury, więc wisi mi niby te 1.200 zł do zwrotu. I czy to sami zwracają na kartę, czy trzeba się jakoś upominać?