daniel

Señor Meme Officer
Ale zgodzicie się że wydobywanie odpowiednich pierwiastków do budowy baterii nie jest ekologiczne, do tego same fabryki w większości nie są zasilane energią odnawialną
Chcesz się lepiej poczuć? Tak, też wytwarzają zanieczyszczenia, ale ostatecznie wychodzi mniej niż na spalinowe.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Ale zgodzicie się że wydobywanie odpowiednich pierwiastków do budowy baterii nie jest ekologiczne, do tego same fabryki w większości nie są zasilane energią odnawialną
Zgadzam się, a ropa naftowa rośnie na drzewach. Generalnie zgadzam się, że życie ludzi na ziemi też jest nieekologiczne bo zaburzamy jej równowagę.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Na całe szczęście rafinerie są zasilane wyłącznie energią odnawialną. Do tego zdarzenia takie jak Exxon Valdez lub Deepwater Horizon wręcz zbawiennie wpłynęły na okoliczne ekosystemy.

cooler

Pionier e-mobilności
@gqx Może i ICE są wg Ciebie bardziej ekologiczne, ale na pewno są wolniejsze i droższe w zakupie i eksploatacji:

mALEK

Pionier e-mobilności
Tak czy siak wg średniej unijnej jeden samochód elektryczny generuje ok. 170gCo2/km
nie wiem jakie srednie unijne uzywasz, ale jezeli masz lepsze od samej komisji europejskiej i uwazasz, ze to ty masz racje, to zawracaj d im, a nie tutaj

do tego

milego wieczoru
i tak, tak wiem, ziemia jest plaska, a dinozaury pospadaly, a nie wyginely. tylko skad ta ropa....:unsure:

nnnnn

Pionier e-mobilności
nie wiem jakie srednie unijne uzywasz, ale jezeli masz lepsze od samej komisji europejskiej i uwazasz, ze to ty masz racje, to zawracaj d im, a nie tutaj

do tego

milego wieczoru
i tak, tak wiem, ziemia jest plaska, a dinozaury pospadaly, a nie wyginely. tylko skad ta ropa....:unsure:
Hmm ustawiłem Polskę jako miejsce jeżdżenia i mamy duży rozjazd ze średnia unijną:
1679002809340.png

Jak damy EU to wygląda to dwa razy lepiej.
1679002876086.png

Jeśli wybierzesz ładowanie z PV to emisja spada do 46g/km
1679002953841.png