ypl

Pionier e-mobilności
A widziałeś może na placu TMY w kolorze quicksilver?
Stała taka jedna przy ładowarkach, ale to pewnie demówka, może podjadę jeszcze raz w tym tygodniu i obejdę cały parking i porobię więcej fotek, to każdy będzie mógł sprawdzić czy potencjalnie jego stoi na placu :ROFLMAO:

Piti

Zadomawiam się
Tesla Vision podobno już działa… na razie mają to użytkownicy z rozszerzonym autopilotem. Stopniowo będzie wdrażana do każdego auta bez USS. Podobno system działa nie tylko z przodu i z tylu, ale dookoła… Jak będzie na prawdę, zobaczymy niebawem.

brodiro

Zadomawiam się
Do ilu % naładowane auto ?
Specjalnie prosiłem, żeby było doładowane do pełna i rzeczywiście było 100%.

Ale...inne osoby, które odbierały w tym czasie mówiły, że miały full, a nie prosiły specjalnie o to. Pewnie ładują tyle co są w stanie, nie każdy będzie miał to szczęście, żeby dostać pełna baterię.

Piti

Zadomawiam się
Specjalnie prosiłem, żeby było doładowane do pełna i rzeczywiście było 100%.

Ale...inne osoby, które odbierały w tym czasie mówiły, że miały full, a nie prosiły specjalnie o to. Pewnie ładują tyle co są w stanie, nie każdy będzie miał to szczęście, żeby dostać pełna baterię.
Odpowiedz od tesla: „gwarantujemy 30% naładowania”
Prosiłem już z 4 razy o to. Zobaczymy jak będzie…

ducarider

Posiadacz elektryka

Spróbujcie poprosić w BMW żeby zatankowali do pełna 😀.
Złożymy się na prąd dla Ciebie bo widzę, że Ci to sen z oczy spędza

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie mają personelu i SC a przestawianie aut by ładować po kilka godzin to zabawa nie do wykonania w 100% na zawalonym placu . Czasem im się jednak komuś uda to zrobić .
Ad BMW , to Cooperem nowym z salonu nie dojechalem w Poznaniu ok 1 km do stacji , zdechl za płotem . Facet z z kanistrem latał .

ducarider

Posiadacz elektryka
Nie mają personelu i SC a przestawianie aut by ładować po kilka godzin to zabawa nie do wykonania w 100% na zawalonym placu . Czasem im się jednak komuś uda to zrobić .
Ad BMW , to Cooperem nowym z salonu nie dojechalem w Poznaniu ok 1 km do stacji , zdechl za płotem . Facet z z kanistrem latał .
Dokładnie tak. Auto nawet nie wyświetla zasięgu.

Pabloss

Posiadacz elektryka
No cóż rozumiem te ograniczenia, ale (również mnie to dotyczy) rozumem kolegę który chciałby mieć 100% baterii. Sam który mam na Śląsk 300 km i jadąc pierwszy raz taką trasę elektrykiem wolał bym się nie stresować i spokojnie jechać delektując się autem i trasą. Niezależnie jednak od tego co bym chciał rozumiem ograniczenia.

Bronek

Pionier e-mobilności
Normalnie po serwisie jak robią to ładują a potem bywa że tym z daleka podpinają na zewnątrz .
Przy sprzedaży w grudniu mieliśmy ok 70% ale my som ze wsi dalekiej .
A ciekawe ile ładują w fabryce ?
Teraz to pomimo ze Kraj to zadupie EV ale jest tych ładowarek juz sporo i wystarczy chwilkę poświęcić aby trn pierwszy raz z dwie trzy opcje w 15 minut znaleźć