Michal

Moderator
Dużo zależy od mocy z którą zaczynasz ładowanie. Startując od <10% nawet przy 80% będziesz miał wyższe moce niż startując od 40%.
Nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Czy jadąc 3LR albo YLR ładujecie do 80,90 czy 100%? Jaki wam wtedy wychodzi zasięg między ładowarkami? Ja mając SR+ mam 300km od 98 do 5%. Najdalej mi tak pokazał ! Chodzi mi o to czy jest sens LR jak i tak będę jeździł 300km między ładowarkami :) wolałbym 350-400. Da radę?

Michal

Moderator
Zdarza mi się ładować do 100% w trasie jak jem obiad i się przedłuża. Ale na pewno nie świadomie i zgodnie z planem. Planowo zawsze <=95%

krzyss

Pionier e-mobilności
Czy jadąc 3LR albo YLR ładujecie do 80,90 czy 100%? Jaki wam wtedy wychodzi zasięg między ładowarkami? Ja mając SR+ mam 300km od 98 do 5%. Najdalej mi tak pokazał ! Chodzi mi o to czy jest sens LR jak i tak będę jeździł 300km między ładowarkami :) wolałbym 350-400. Da radę?
Nie da rady nawet w LR, w trasie miedzy ladowarkami laduje do 70% bo wtedy ladowanie to 20-25min.
Oczywiscie nie dotyczy Polski, u nas malo szybkich ladowarek to jedziesz najlepiej 120km/h i ladujesz do 80-90%
To daje Ci okolo 300km zasiegu miedzy aldowarkami w lecie. W zimie odlicz 25%

ELuk

Pionier e-mobilności
Moja obserwacja po 2 latach jazdy.