Dzięki za szybkie odpowiedzi
Dużym plusem przy wyborze tego auta było to ze Q7 ma 3 niezależne fotele z IsoFix każdy. Nawet przedni pasażera tez ma takie mocowanie. Na szerokość jest 130cm ale właśnie ze nie jest to kanapa to zmienia wiele, najmłodsza siedzi na środkowym w foteliku, nogi ma wyżej wiec tunel nie przeszkadza.
Wracając do tematu

Bagażnik i dodatkowe schowki ciężko przebić w MY.
Kurę brałem pod uwagę ale małżonka nawet nie chciała oglądać plus czas oczekiwania.
Na e-trona dostałem dobra ofertę ale zasięg, bagażnik bez szalu, do tego coroczna płatna wizyta w serwisie ?
ID Buzz fajny, nie trzeba walczyć z wymiarami w drugim rzędzie, z ta podwójną podłogą myślę ze fajna opcja w zimę, narty powinny wejść i nie trzeba żadnego boxa wrzucać, cargo ma zacne. Ale znowu z obecna bateria zasięg na autostradzie slaby, do tego 12 miesiecy oczekiwania.
MY miałem już zamawiać pod koniec stycznia ale zacząłem zagłębiać się w temat, usuniecie USS i to cale spekulacje z HW4 i ciężko podjąć decyzje. Cały czas walczę z myślami.
A takim mały OT, śmieje się do małżonki ze tylna kanapę powinni projektować ojcowie lub matki z 3 dzieci bo nawet w takim X5 trzeba kombinować by wsadzić foteliki przy modelu 2+3

Zona ma XC40 i tam kanapa ma 120cm ale jest tak podzielona ze nie ma problemu z posadzeniem na niej 3x nastolatków, zapinaniem pasów, pomijając kwestie tunelu maja tam całkiem dużo przestrzeni.
Trochę się rozpisałem
Jutro coś powinniśmy wiedzieć w sprawie EV9 ale podejrzewam ze cena bardziej zbliżona do Polestar 3, pewnie długi czas oczekiwania, co do zasięgu tez pewnie nie będzie szału. W obecnym momencie coś od reki, cena i parametry ciężkie do przebicia, widać to po danych sprzedaży 3 czy Y. 🤔