Pojeździłem swoją TMY z 3 fotelikami i mam trochę spostrzeżeń. Czy wejdą na tył? Bez problemu. Ostatnio robiłem porządki w aucie i zrobiłem kilka fotek już po montażu, a nie tak jak wcześniej w salonie tylko ustawiając je na fotelach. Co ciekawe niebieski fotelik

zapina się na isofix, co w autach pokroju golfa 7 albo octavii 4 jest nie do pomyślenia - zawsze brakowało kilku centymetrów jeśli na środku był pełnowymiarowy fotelik i dodatkowo nikt tam już by nie siadł, tutaj szupła osoba usiądze bez większego problemu. Dodatkowo dostęp do pasów jest wielokrotnie lepszy - 5 letnia córka może się odpiąć samodzielnie, wcześniej to było nie możliwe.
Z minusów: pasy do fotelików RWF nie dają się przecisnąć pod szynami foteli przednich, trzeba poluzowywać śrubę fotela przedniego.
Jeśli ktoś chce często przekładać takie foteliki to będzie miął problem i albo dokupi dodatkowe pasy (około 100 zł) albo takie pętle mocujące:
wkłada się je pod śrubę fotela, co ważne trzeba je minimalnie z jednej strony przyszlifować pilnikiem bo wadzą o pin od szyny fotela, wrzucę fotki jak będę miał chwilę, ale to nic wielkiego, w sklepie 8stars powiedziano mi że mogę tak bez problem zrobić bo to nie osłabia ich kontrukcji.
Generalnie sam montaż fotelików po za pasami jest mega prosty, bo podłoga jest płaska i jest więcej miejsca niż w typowym kombi.
PS na zdjęciach widać fotele przednie ustawione pod typową osobę 182cm. Jak ktoś jest wyższy to z tyłu oczywiście będzie mniej miejsca i to trzeba wziąć pod uwagę. Ja ustawiłem foteliki rwf tak żeby dzieciaki miały jak najwięcej miejsca na nogi, więc foteliki prawie stykają się z fotelami z przodu.