no może poniosła mnie fantazja, 3% w jedna strone, to dziennie gdzieś 6%, podpinam jak świeci słońce żeby doładować z paneli.jak zużywasz 4% bateri na dojazd i powrót do pracy to nie trać czasu na codzienne podłączanie, podłącz się raz na dwa tygodnie.
Ale, że co… przecież to przejściówka z Type1 na Type2. Gdzie ty chcesz to podłączyć?Koledzy a coś takiego do tego niebieskiego kabla, który dają będzie pasować? Tylko to jest 32A. Do tego niebieskiego kabla który dali, żeby nie inwestować w walla.
Ok już wszystko wiem. Chyba najlepszym pomysłem będzie zakup ładowarki przenośnej podpinanej pod moje gniazdo 16A. Wtedy w domu mogę ładować z prędkością 11kW a w razie problemów w plenerze zawsze będzie możliwość podładowania się w miejscu, które ma gniazdo siły 16kW. Koszt około 1600 zł. To 2 x taniej niż tesla wall. Chyba żeby wymienić mufę z 16 na 32 i kupić tylko coś takiego. Tylko raz że nie ma, a dwa że 7,4 kW zamiast 11kW.Ale, że co… przecież to przejściówka z Type1 na Type2. Gdzie ty chcesz to podłączyć?
nie kupuj stamtąd: "Not affiliated with Tesla, Inc."Ok już wszystko wiem. Chyba najlepszym pomysłem będzie zakup ładowarki przenośnej podpinanej pod moje gniazdo 16A. Wtedy w domu mogę ładować z prędkością 11kW a w razie problemów w plenerze zawsze będzie możliwość podładowania się w miejscu, które ma gniazdo siły 16kW. Koszt około 1600 zł. To 2 x taniej niż tesla wall. Chyba żeby wymienić mufę z 16 na 32 i kupić tylko coś takiego. Tylko raz że nie ma, a dwa że 7,4 kW zamiast 11kW.
Wszystko kupić bezpośrednio w Tesli, za 70% ceny.nie kupuj stamtąd: "Not affiliated with Tesla, Inc."
zrobiłem kilkadziesiąt kilometrów w cieplejsze dni i już pokazuje mi przy 80% naładowania baterii:Cześć,
Od jakiegoś czasu obserwuję jaki zasięg pokazuje mi moja Y LR (Q4, 2021) z baterią Y5CD.
Auto od kilku miesięcy większość czasu stoi w garażu i zaobserwowałem niepokojący trend na przestrzeni ostatnich 6 miesięcy.
Auto stoi w garażu zawsze podpięte pod ładowarkę mobilną tesli (czyli prąd AC, z gniazdka). ustawiony limit na 80% ładowania od pierwszych dni użytkowania po odbiorze.
Czy to normalne zjawisko?
przebieg wskazanie km przy 80% baterii 14k km 401 15k km 398 16k km 397 17k km 395 18k km 393 19k km 391
19,150 km | 395 |
Jak w inny sposób miałoby przewidywać zasięg? Może użyć tylko danych z historii użytkowania. Przewidywanie zasiegu na podstawie sztywnych danych bo fabryka zapisała, że ma zużywać 15kWh/100km jest zupełnie bezsensowne i wszyscy by zaraz hejtowali, że zimą jadąc mają mniej niż połowę początkowego zasięgu.zrobiłem kilkadziesiąt kilometrów w cieplejsze dni i już pokazuje mi przy 80% naładowania baterii:
19,150 km 395
Może faktycznie to bierze średnią z poprzednich podróży, chociaż gdzieś czytałem, że nie powinno.