Ładowanie w garażu

zibizz1

Pionier e-mobilności
@aadamuss konfiguruje się. Musi być w zasięgu sieci do której się łączy i tworzy nową(jak będzie ta sama nazwa i hasło to urządzenia same się przełączają jak tracą zasięg)

KrzysztofFly

Moderator
Ten wzmacniacz konfigurujesz pod swoją sieć czy wzmacnia wszystko ?
Konfigurujesz pod swoją sieć której masz zasięg w miejscu jego zamontowania (mój ma także dodatkowo wejście LAN, więc może samodzielnie stworzyć punkt dostępu), na nim ustawiasz nazwę jego sieci WiFi i z nią potem łączysz Wall Connector, samochód itp.
Ja mam u siebie w piwnicy dwa takie, pierwszy zamontowałem 3 lata temu dla pompy ciepła, bo ona ma bardzo słaby moduł WiFi, ledwo łapała zasięg, gdzie nadajnik był ze 3 metry od niej (tyle, że przez strop), a komórka pokazywała niemal pełny zasięg. Drugi zamontowałem kilka miesięcy temu, aby mieć super poziom sygnału w garażu, w sumie WC, Tesla i Citroen łapały zasięg z tamtego, jednak poziom sygnału był już dosyć niski, a nie chciałem aby mi czasami gdzieś go zrywało. Tym bardziej, że te urządzenia w zależności od firmy i funkcji, kosztują najczęściej 50-100zł

Energetic_Mkay

Zadomawiam się
Miał ktoś kiedyś taka sytuację, żeby tak jakby jedna faza nie działała? Raz już miałem sytuację, że podłączyłem się do innej ładowarki, która zamiast 11kW dawała mi ok. 7kW. Wtedy podejrzewałem, że może instalacja nie daje rady (ale w sumie z 14 dostępnych wallboxow 22kW zajęte były tylko dwa...) albo przewód niebieski jest uszkodzony, ale teraz ładuje innym kablem i sytuacja podobna...

Attachments

• Screenshot_20230804_201018_Brave.jpg
    Screenshot_20230804_201018_Brave.jpg
    62,7 KB · Liczba wyświetleń: 15

6a8

Posiadacz elektryka
Miał. Wprawdzie nie z WC tylko inną ładowarką, ale był komunikat w samochodzie. Nie pamiętam dokładnie treści ale było coś o ograniczeniu mocy ładowania i chyba o fazie. Jakby przewód niebieski był uszkodzony, to raczej napięcia fazowe by były inne ( międzyfazowe ). Zastanawiająca jest duża różnica napięcia fazy A i pozostałych.