Ładowanie w garażu

KrzysztofFly

Moderator
Mam pytanie do osób które maja zainstalowany Wall Connector pod 3 fazy. Zalogowałem się przez przeglądarkę i są tam u góry wypisane napięcia, ale w moim przypadku mam tylko dane dotyczące 1 fazy L1, to jest ok i też tak macie, czy może powinny tam być wypisane wszystkie fazy?
Zainstaluj sobie aplikację Tesla Wall Connector Plus (na Androida), będziesz miał informację o napięciu na wszystkich fazach i nie tylko o tym
.

364208513_788187546424552_7722431499156376629_n.jpg

Musisz tylko łączyć się z tej samej sieci lokalnej.

Michacy

Zadomawiam się
Dzięki 🙂
Nie mam co prawda androida, aczkolwiek do monitorowania sieci mam mierniki, z których biorę dane po API. Chodziło mi bardziej o to czy czasem nie ma jakiegoś problemu z połączeniem.

eMeM

Zadomawiam się
Na iOS też jest taka apka.
Znajdziesz tam zarówno parametry sieci, jak i historię lądowań w domu.

Bronek

Pionier e-mobilności
Czy wall conector musi byc stale w zasięgu wifi żeby działała aplikacja ?
? Logiczne, że musi być tylko : Nie w sieci niestety, bo sam generuje własne WiFi , albo po naciśnieciu pstrczka albo po włączeniu do sieci. I trzeba połączyć się z tą siecią

Ps może dadzą nam to na swój serwer? To wtedy da się jak tu opisywano zobaczy w apce Tesli? Tylko po kiego? Mi to do niczego nie potrzebne o ile nie będzie możliwości sterowania

eMeM

Zadomawiam się
Czy wall conector musi byc stale w zasięgu wifi żeby działała aplikacja ?
Tak, Wall Connector musi być w zasięgu tej samej wifi co telefon, żeby aplikacja działała. Apka nie działa zdalnie, chyba że się VPN-ujesz do swojej sieci.
Co prawda po montażu na ścianie i podpięciu do sieci Wall Connector nie wie o innych sieciach i w celu umożliwienia konfiguracji tworzy własną sieć WiFi ale tylko na 5 minut. Trzeba zalogować się do tej sieci i w panelu konfiguracji WC wykryć domową sieć WiFi i połączyć. Po skonfigurowaniu sieć własna WC znika, a urządzenie pojawia się z własnym IP w sieci domowej.

aadamuss

Posiadacz elektryka
Dzięki. W garażu obok domu nie łapię się już na sieć domową. Raz logowałem się do sieci WC przy uruchomieniu. Do falownika od fotowoltaiki mam podpięty kabel z internetem i tam mogę zobaczyć napięcia bo w sumie to w tym samym miejscu mam podłączony WC.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@Maruda
Tesla w aplikacji pokazuje ile energii przyjęła bateria. A licznik w wallboxie liczy wszystkie straty na konwersji AC+DC oraz całą energię jaka zużyje auto w trakcie ładowania (pompki, wentylatory, komputery, grzanie baterii, grzanie/chłodzenie baterii)

Te 2 wartości różnią się bardzo gdy
-ładujesz niskim prądem.
-auto jest non stop podpięte( nie ładuje się non stop ale od czasu doładowuje, akumulator niskiego napięcia doładowuje się z sieci a nie z trakcyjnego)
-ladujesz AC w niskich temperaturach(baterii poniżej 0 nie da się ładować i trzeba grzaćesla grzeje do ok 10 stopni)

KrzysztofFly

Moderator
Dzięki. W garażu obok domu nie łapię się już na sieć domową. Raz logowałem się do sieci WC przy uruchomieniu. Do falownika od fotowoltaiki mam podpięty kabel z internetem i tam mogę zobaczyć napięcia bo w sumie to w tym samym miejscu mam podłączony WC.
Ja mam garaż w piwnicy i z tego powodu bardzo słaby zasięg WiFi, zamontowałem więc wzmacniacz sieci WiFi i teraz Wall Connector ma super zasięg, a i samochody w garażu również;):).

Zrzut ekranu 2023-07-30 114044.png