ypl

Pionier e-mobilności
Z nowego silnika tylko się cieszyć albo..... jak z nowego IPHONE :)
No zobaczymy ale jakby ktoś miał podobny problem to trzeba mówić, że to nie jest literówka, różnica jest tylko że na początku numeru homologacji jest BV zamiast BZ, reszta danych auta się zgadza.

Jak przyjechałem po 9tej to salon w teorii powinien być zamknięty bo od 10tej pracują ale dwie Niemki, Pani Nicole i jakaś druga chyba Pani manager już na pełnych obrotach pracowały, ordnung muss sein 😁 Pytałem Panią Nicole czemu chce VIN zabrać, ponoć mają mega wyśrubowane targety. Kilka lawet się rozpakowywało, model S na lawecie był i sporo modeli Y.

itguy

Posiadacz elektryka
Ja trochę nie czaję jak Wy gadaliście z tymi leasingami, że nie widzieliście, że mają problem z Teslą... Co im powiedziliście, że "auto marki X za 250 tys" chcecie wziąć?
doradca nie wiedział jak to działa, ale już wiadomo że nie będzie z tym problemu, muszę tylko jakiś dodatkowy świstek podpisać, także można wszystko załatwić. Tylko teraz się okazało że umowy nie mogę podpisać w Lublinie, a za nim dojadę do Wawy to może okazać się za późno bo przelew nie wyjdzie dzisiaj... :D Chyba odpuszczę.

Michal

Moderator
Niby tak ale to działa też w drugą stronę. Czego się boi Tesla? Uważa nas Polaków za złodziei?
Tesla tak działa chyba na 40 rynkach :p
Mają zmieniać procedury dla 1000 aut rocznie?

ypl

Pionier e-mobilności
doradca nie wiedział jak to działa, ale już wiadomo że nie będzie z tym problemu, muszę tylko jakiś dodatkowy świstek podpisać, także można wszystko załatwić. Tylko teraz się okazało że umowy nie mogę podpisać w Lublinie, a za nim dojadę do Wawy to może okazać się za późno bo przelew nie wyjdzie dzisiaj... :D Chyba odpuszczę.
Przelew nie musi wyjść, tylko potwierdzenie jest potrzebne a to przecież Ci dadzą. Ja przelew na biurku robiłem w tesli i od razu po zrobieniu przelewu dali mi fakturę.

itguy

Posiadacz elektryka
Przelew nie musi wyjść, tylko potwierdzenie jest potrzebne a to przecież Ci dadzą. Ja przelew na biurku robiłem w tesli i od razu po zrobieniu przelewu dali mi fakturę.
tak, tylko fizycznie leasing może nawet nie zlecić przelewu dzisiaj jeśli nie podpiszę umowy do ~ 13:00 a niestety ale muszę być żoną przy podpisaniu (brak rozdzielności majątkowej) dlatego chyba się nie wyrobię

Jaceq

Pionier e-mobilności
Santander
Santander consumer
PKO
ING
Te tylko wiem ze mogą bo rozmawiałem z nimi
W moim przypadku najlepiej się sprawdził ING. Zarówno pod kątem oferty jak i ogarnięcia tematu. mBank też pytałem ale nawet nie oddzwonili ani nie przysłali oferty..

itguy

Posiadacz elektryka
1680080593502.png
Niebieski LR wrócił, czyli ktoś się wkurwił na ten kocioł i nie odebrał :D

W moim przypadku najlepiej się sprawdził ING. Zarówno pod kątem oferty jak i ogarnięcia tematu. mBank też pytałem ale nawet nie oddzwonili ani nie przysłali oferty..
U mnie to właśnie mbank najszybciej odpowiedział itp, z tym że okazuje się że nie do końca wszyscy byli tam świadomi "standardów" Tesli.
Ja szczerze powiedziawszy też nie :D Nie spodziewałem się że zadzwonią 19:30 dzień wcześniej i będą chcieli hajsu na jutro. Gdyby zadzwonili z numerem VIN 2 dni wcześniej to nie byłoby problemu. Pewnie przystałbym na ich warunki gdybym kupował za gotówkę, bo zrobić przelew to nie problem, ale nie będę stawiał wszsytkich na głowie tylko dlatego że oni chcą wyrobić target. Nie mogą poczekać do jutra ich problem, stratę promocji na darmowe ładowanie olewam przy takim podejściu

Sierek

Fachowiec
Brałem leasing z Mleasing dwa lata temu i wszystko podpisywałem zdalnie, agent tylko obserwował mnie przez kamerkę przy podpisie.

Jaceq

Pionier e-mobilności
View attachment 9798
Niebieski LR wrócił, czyli ktoś się wkurwił na ten kocioł i nie odebrał :D
To jest pojazd demo :)
U mnie to właśnie mbank najszybciej odpowiedział itp, z tym że okazuje się że nie do końca wszyscy byli tam świadomi "standardów" Tesli.
Ja szczerze powiedziawszy też nie :D Nie spodziewałem się że zadzwonią 19:30 dzień wcześniej i będą chcieli hajsu na jutro. Gdyby zadzwonili z numerem VIN 2 dni wcześniej to nie byłoby problemu. Pewnie przystałbym na ich warunki gdybym kupował za gotówkę, bo zrobić przelew to nie problem, ale nie będę stawiał wszsytkich na głowie tylko dlatego że oni chcą wyrobić target. Nie mogą poczekać do jutra ich problem, stratę promocji na darmowe ładowanie olewam przy takim podejściu
Myślę, że wszystko zależy od ludzi. W Twoim przypadku widać trafiłeś na ogarniętego handlowca w mLeasing, moja sprawa pewnie trafiła do takiego, któremu "mniej się chce".

EnduroGuma

Zadomawiam się
jak obstawiacie u minie wyrobię się do 31.03
Pekao leasing wczoraj przelał kasę
dziś kurier leci na Szczecin z papierami do rejestracji
pewnie dotrze jutro i pojutrze zarejestruję w pociąg i wieczorkiem 31.03 przed północą odbiór
z aplikacji mam dostawę auta do salonu na 30.02 to akurat podładują