Paweł@

Zadomawiam się
Ja finalnie odbierałem o 17stej bo przez to zamieszanie z rejestracją i kursowanie między ząbkamia urzędem już nie miałem czasu odbierać. Byłem na 17sta, dużo ludzi, z całego dnia nawarstwiło się trochę obsuwy, ale ludzie ogarniają nieźle na salonie, natomiast ewidentnie wąskim gardłem jest myjnia. W pewnym momencie odpuściłem i nie cisnąłem, byłem z dziećmi, dwójką starszych synów, żonie nawet nie chciało się jechać na odbiór, i puściłem innych ludzi bo ja miałem rzut beretem do domu, a jak ktoś z daleka no to niech sobie szybciej odbierze i leci na chatę. Finalnie odebrałem jako ostatnia osoba około 18:30 i było gites, na salonie naprawdę ogarniają i widziałem już mega zmęczenie ludzi, szacun dla nich. Pytałem Pana Tomka jeszcze przed wyjściem i jutro wydawka ma być do oporu. Furka bardzo fajna, założyłem dywaniki fajne od Eva dywaniki, jedzie się przyjemnie, żona się wystraszyła jak zobaczyła w garażu, że za wielki, no cóż będzie musiała przywyknąć. Moim zdaniem biały super się na Ygreku prezentuje, i ta biel jest bardzo fajna, z bliska się fajnie mieni. Baterie miałem na 40 procent naładowaną, ale dla mnie akurat to nie miało znaczenia.
To dywaników nawet podstawowych nie ma w wyposażeniu?

ypl

Pionier e-mobilności
Ja uważam, że opony w moim BMW (Pirelli P7 całoroczne) są bardzo bardzo głośne.

Nie wiem jakie ty masz opony w swojej, ale te hankooki w Tesli zero dźwięku wydają, tylko szum wiatru słychać…
W czwórce u żony były Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 na lato, na zimę nie pamiętam. Ja też jeździłem na dokładnie tych samych Goodyearach, ale wymieniłem rok temu na Michelin Pilot Sport 4 i jest dużo lepiej, ciszej i lepszy grip, a na zimę mam setup u siebie Pirelli Winter Sottozero 3. Opony to jedno, ale nie wiem po co musk te bezramkowe szyby robi, w czwórce u żony też były i sorry ale to zawsze będzie głosniej niż w klasycznych drzwiach. Plus wiadomo, masa pojazdu więc nadkola pewnie słabo wyciszone żeby masy pojadu nie nabijać, to słychać powyżej 120 na godzinę. Ja w piątce przy 180 na niemieckiej autostradzie to tak na moje ucho mam jak przy 120 na godzinę w ygreku.

ypl

Pionier e-mobilności
Od razu mówię, ta Pani to nie Nicole :) ale baaaardzo sympatyczna, i już mega zmęczona na koniec dnia była, ale i tak się starała i z chłopakami blachy razem montowali.

Alef

Zadomawiam się
Ja dzisiaj odbierałem o godz.11:00.
Na środę, 29.03 było ok.60 odbiorów.
Osoba mnie obsługująca mówiła ze rekord padnie w czwartek - 30.03 - 100 odbiorow😀
Gdy przeybylem ok.11:15 była krótka kolejka. Po ok.10 minutach pracownik Tesli zajął się moim autem. Podpis, zdjęcie dowodu rej, aktywacja aplikacji. Po ok.10 minutach poszedł ze mną do auta, a że nie było już nikogo to poświecił mi 10 minut na ustawienie wyświetlacza i telefonu. Zamontował tez tablice (podobno nie musiał)

Stan naładowania auta: 33% (prosiłem o naładowanie, ale olewka ze względu na dużo aut do wydania).
1,5 km dalej jest ładowarka Orlen, doładowałem auto i przez warszaffke na Poznań.

Sprawdzenie auta:
Każdy ma 24h na zgłoszenie niedociągnięć w aucie. Zgłasza się to przez aplikacje tesli, zakładka serwis.

Opony hankook 0123. Popryskane czarnidlem. Ładnie się świeciły…
Sprawdziłem auto z grubsza i do domu.
Po przyjeździe posprawdzałem wg check listy. Nie zauważyłem nic.

Auto puszcza bąki z apki😀

Moim zdaniem auto jest porządnie wykonane. Mam BMW wiec nie zauważyłem żeby jakość wykończenia Tesli bardzo odbiegała od BMW.

Moim zdaniem jest za wąsko z przodu, nie ma zbyt dużo miejsca na nogi. Nie jest to uciążliwe (kawał chłopa), ale mało jest tego miejsca i siedzenia są za wąskie…

Jazda autem bajka. Cichutko, opony w ogóle nie hałasują, tylko wiatr od 100 km/h. Przyspieszenie 80-110 w 3 sek (rwd), 100-130 także 3 sek.

Autopilot aktywował się po 40 minutach jazdy przez wawe. Nie rozgryzłem go jeszcze…

Auto na autopilocie nie zatrzymuje się na czerwonym świetle!!!!!

Kierunkowskazy czasem nie odbijają, muszę pogrzebać w ustawieniach i wyłączyć automat bo działa słabo albo ja nie umiem zmieniać pasa ruchu😀

Podsumowanie:
W salonie szybko, papa i do domciu…

Powodzenia 30 i 31.03
Autopilot musisz uruchomicz ponownie po stworzeniu profila. Auto zatrzyma się na czerwonym po zakupie FSD (40k pln).
Mam taki samy problem z kierunkowskazami. W BMW jest lepiej albo musze to ugryźć. Z mojej obserwacji problem z kierunkowskazami występuje wyłącznie w sytuacji z namalowanymi strzałkami (wlewo, wprawo) na drogie. Przy przemieszczeniu ze smugi na smugę wszystko u mnie gra. Wygląda tak jakby komputer odczytuję info namalowane na pasach i postępuje zgodnie ze wskazówkami.

Last edited:

Alef

Zadomawiam się
Od razu mówię, ta Pani to nie Nicole :) ale baaaardzo sympatyczna, i już mega zmęczona na koniec dnia była, ale i tak się starała i z chłopakami blachy razem montowali.
Jak ma na imie?

ypl

Pionier e-mobilności
Jak ma na imie?
Ło jezu, wiedziałem, ale tyle się działo, jeszcze moich rodziców musiałem teslą przewieźć bo chcieli, kuźwa zapomniałem :LOL:

ypl

Pionier e-mobilności
Ja będę jeszcze robił oklejenie PPF przedni zderzak, tylny zderzak, i wszystkie drzwi do linii okien, bo moja małżonka ma jakieś takieś szczęście, że zawsze jej ktoś rowerem albo czymś zawadzi pod szkołą czy przedszkolem, to nigdy nie ona :ROFLMAO:
Ale ten mój chłopak co mi myje fury to dopiero po świętach będzie mógł mi to okleić. Plus przyciemnianie lamp mi zrobi i dechroming zrobię i tyle. Szyby są już przyciemnione. Jedynie się zastanawiam czy taką "lotkę" jak w performance jest zrobić na klapie bagażnika, ale to nie jest wersja performance i trochę wiocha robić ją na performance, no ale spodobała mi się bo oglądałem dzisiaj performance'y jak ludzie odbierali.