Sprzedam e-soula 64 kWh r. 2021

Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi

nnnnn

Pionier e-mobilności
Tylko dla zainteresowanych:D Jeśli chcesz tylko sprawdzić to nie pisz priva bo to oznacza że kłamiesz.

Cav

Pionier e-mobilności
Tylko dla zainteresowanych:D Jeśli chcesz tylko sprawdzić to nie pisz priva bo to oznacza że kłamiesz.
Dokładnie tak.
Jak ktoś będzie poważnie zainteresowany, to będzie wiedział co i za ile chce kupić, można też składać swoje oferty.

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Są znowu obniżki w Tesli więc możesz wrócić do tematu. Z tą ceną wyceny AC to się nie zgodzę. Wczoraj sprzedałem swój samochód za około 18% mniej niż jego wycena według polisy AC i uważam, że za dobrą cenę zarówno dla mnie jak i dla kupującego (zresztą znajomy i dalej będę widywał "swój" samochód). Jak oglądam ogłoszenia i od pół roku widzę ten sam samochód z "wycenową " ceną to życzę powodzenia. Drugi przykład. Szukam Tesli zbieram też informację o modelu oraz kosztach i otomoto twierdzi, że widełki 210 _254 tyś za Teslę 3 LR z 2021 r. to przedział dobrej ceny. Kogoś pogięło przy tworzeniu skoro 241 kosztuje nowa przed odjęciem dofinansowania.

Cav

Pionier e-mobilności
Są znowu obniżki w Tesli więc możesz wrócić do tematu.
Wróciłem - cena ponownie obniżona.
Z tą ceną wyceny AC to się nie zgodzę.
Masz prawo.
Ale jeszcze musisz znaleźć kogoś, kto Ci sprzeda auto poniżej jego realnej wartości....
Wczoraj sprzedałem swój samochód za około 18% mniej niż jego wycena według polisy AC i uważam, że za dobrą cenę zarówno dla mnie
Twoja wola.
Ja nie mam ciśnienia żeby trzeci raz tracić.
Autu nic nie brakuje, nie dolega, nie mam potrzeby go sprzedawać
Raczej kaprys.

Straciłem raz, wyjeżdżając nowym z salonu, po drugie, drugie - tracę corocznie na wartości.
To wystarczy.

Prezentów kupującemu nie mam zamiaru robić, żeby jeszcze trzeci raz zaniżać wartość.
I tak zresztą już jest zaniżona bo obejmuje TEŻ rozbitki pościągane z zachodu, sznurkami ponaprawiane.

A bonusem dla kupującego, jest sam fakt że może sobie tak tanio kupić prawie nowe, salonowe auto, za dużo mniej niż w salonie.
Nie ma ich na rynku w setkach sztuk, ani nawet w dziesiątkach...
Jak oglądam ogłoszenia i od pół roku widzę ten sam samochód z "wycenową " ceną to życzę powodzenia.
Od wyceny z AC z zeszłego roku jest taniej o jakieś 20%.....

Pisałem o aktualnej wartości i wycenie.
Takiej z kwietnia 2023.
Jak spadnie - sprzedam za tyle ile jest warte na dany dzień.
Uczciwiej (dla obu stron) wycenić się chyba nie da.
Ale czekam na propozycje.

Last edited:

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Są znowu obniżki w Tesli więc możesz wrócić do tematu. Z tą ceną wyceny AC to się nie zgodzę. Wczoraj sprzedałem swój samochód za około 18% mniej niż jego wycena według polisy AC i uważam, że za dobrą cenę zarówno dla mnie jak i dla kupującego (zresztą znajomy i dalej będę widywał "swój" samochód). Jak oglądam ogłoszenia i od pół roku widzę ten sam samochód z "wycenową " ceną to życzę powodzenia. Drugi przykład. Szukam Tesli zbieram też informację o modelu oraz kosztach i otomoto twierdzi, że widełki 210 _254 tyś za Teslę 3 LR z 2021 r. to przedział dobrej ceny. Kogoś pogięło przy tworzeniu skoro 241 kosztuje nowa przed odjęciem dofinansowania.
Jeżeli sprzedawałeś "Ioniq 28 kWh" to jest to idealny przykład gdzie auta wiszą z cenami rzyczeniowymi miesiącami, nie jest to trudno śledzić bo ich niema dużo, ale gdy czasami patrzę to widzę ciągle te same oferty.

Cav

Pionier e-mobilności
Jeżeli sprzedawałeś "Ioniq 28 kWh" to jest to idealny przykład gdzie auta wiszą z cenami rzyczeniowymi miesiącami, nie jest to trudno śledzić bo ich niema dużo, ale gdy czasami patrzę to widzę ciągle te same oferty.
Bo to było baaaaardzo drogie auto.
Ludziom ciężko się pogodzić z tak dużą stratą wartości, dlatego nie opuszczają.

BTW: za ile teraz chodzą?

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Jest dokładnie tak jak napisałeś. Ciągle wiszące "nierealne" wyceny bo kiedyś był drogi. Do mnie kupiec przyszedł sam przez przypadek bez wystawiania ogłoszenia, podpytać jak użytkuje się takie auto. Przyjemnie się gadało, dla niego najważniejsze były niskie koszty dojazdów do pracy 55 km w jedną stronę a jak sam stwierdził ma przewymiarowaną instalację na dachu wiec aż się prosił elektryk. Posłuchał za dwa dni spytał czy nie chce sprzedać swojego. I od słowa do słowa dogadaliśmy się. Jak pisałem wcześniej sporo poniżej wartości z polisy, która moim zdaniem była "wydumana" przez agenta. Samochód jest tyle wart tyle ile zechce za niego zapłacić kupiec, a sprzedający sprzedać.

Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi