Tesla Model Y - gadżety

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Dzisiaj kolejna mała przesyłka z Ali dotarla

Attachments

• IMG_9271.jpeg
    IMG_9271.jpeg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 128

ypl

Pionier e-mobilności
View attachment 10247
Spoko, ale z tym otwieraniem... składane na rzepy, trzyma się podłogi rzepami, raczej do trzymania papieru toaletowego na czarną godzinę, nie nadaje się do codziennego otwierania - polecam jak ktoś potrzebuje dodatkowego schowka.

View attachment 10248
za 30 zł to dobra cena, kawałek plastiku na kierownicę, mieści laptopa, więc można powiedzieć, że mini stoliczek - polecam jak ktoś potrzebuje, duże to jest, więc średnio z przetrzymywaniem w samochodzie.

View attachment 10249
Najlepsza guma do cupholdera jaką znalazłem, przemyślana, ładnie się komponuje - polecam, szczególnie tym co używają karty, bo można kartę wsadzić pod gumę.

View attachment 10250
bardzo drogie, wyglądają jak karbonowe - kupiłem dla osłon z tyłu, bo dzieciaki stawiają tam nogę cały czas. Widziałem na aliexpress czarne plastiki za 150zł. łatwy montaż, rzepy, chowamy pod gumę, lekko trzeba podnieść siedzenie.

View attachment 10251
Naszukałem się dywaników gumowych... te nie są gumowe, raczej plastikowe ale o właściwościach ściskania jak guma. Co do tych pod nogi to nie mam żadnych zastrzeżeń, mogłyby być ciemniejsze, ładnie się komponują. Co do zestawu do bagażnika to już słabiej, mata jest cienka, lata lekko po bagażniku, ale spełnia swoje zadanie, co ważne nie przeszkadza w podnoszeniu podłogowej półki, bo się składa. Maty na boczne wnęki wymagają zamontowania czegoś w bocznych wnękach, bo wiszą... więc nie da się na nie nic położyć (u mnie trafiły na ten moment do garażu), te obicia foteli - jeszcze nie montowałem, ale na rzepy, są cienkie - będą spełniać swoją rolę.

Masz ten wkład do cupholder już czy dopiero zamówiłeś? Jezeli masz to jak włożysz cienki metalowy termosik na kawę czy butelkę wody pół litra to nie lata na boki tak jak bez tego wkładu?

ypl

Pionier e-mobilności
Kupiłem przedłużki do pasów, bo jak to dzieci, już skończyły się wojny o to kto siedzi na środku, ale oczywiście znaleźli sobie inne obszary do wojowania i teraz kto pierwszy się zapnie ten lepszy i siedzi i się nie ruszy, a drugi i trzeci się często nie mogą zapiąć bo podstawka zasłania wtyk pasa.
No i wracając do tematu, kupiłem przedłużki i nie pasują, kupiłem takie

i pas z tesli nie może się wpiąć w adapter, jest za długie to gniazdo adaptera. Co kupić żeby pasowało, ktoś na forum pisał, że ma takie coś.

Michal

Moderator
@Bronek miał chyba takie przedłużki.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@ypl
Z tej strony kupiłem i pasuje, używam średniej sztywnej. Nie wpina się tak dobrze jak oryginalna, ale trzyma dobrze.

Bronek

Pionier e-mobilności
Kupiłem przedłużki do pasów, bo jak to dzieci, już skończyły się wojny o to kto siedzi na środku, ale oczywiście znaleźli sobie inne obszary do wojowania i teraz kto pierwszy się zapnie ten lepszy i siedzi i się nie ruszy, a drugi i trzeci się często nie mogą zapiąć bo podstawka zasłania wtyk pasa.
No i wracając do tematu, kupiłem przedłużki i nie pasują, kupiłem takie

i pas z tesli nie może się wpiąć w adapter, jest za długie to gniazdo adaptera. Co kupić żeby pasowało, ktoś na forum pisał, że ma takie coś.
Ad przedłużki gdzieś tu opisywałem jak podpiłowac plastiki aby weszly

mm-tesla

Posiadacz elektryka
A nie wiesz przypadkiem czy są same osłony na tył do dostania. Szukam ale coś nie mogę znaleźć.
Są na Ali, ale zakamuflowane,
57,66 zł 48% Off | Car Rear Door Sill Protector For Tesla Model Y 2022 Leather Rear Seat Anti-dirty Mat Anti Kick Pad Model Y Car Accessories 2023

Michal

Moderator