JuicePass - wątek

STMS

Pionier e-mobilności
na Włocha nadal działa w PL i ładuje :)

na kartę czekam od 18 kwietnia - narazie nie ma i muszę używać aplikacji do rozpoczynania ładowania

aadamuss

Posiadacz elektryka
Dzięki. Jutro wybieram się gdzieś na zachód i zastanawiam się instalować tę apkę. Do Hiszpanii raczej nie dojadę.

abes99

Posiadacz elektryka
Ja w pierwszym kroku wskazałem lokalizację Włochy, ale w drugim już przy swoich danych wybrałem Polska. Pakiet 320kWh mi się pojawił i go zakupiłem, jutro wyruszam w trasę (CZ/DE) to będę testował. Oby zadziałało. RFID jeszcze nie dotarł (zamawiałem 19 kwietnia)...

cooler

Pionier e-mobilności
Ja w pierwszym kroku wskazałem lokalizację Włochy, ale w drugim już przy swoich danych wybrałem Polska. Pakiet 320kWh mi się pojawił i go zakupiłem, jutro wyruszam w trasę (CZ/DE) to będę testował. Oby zadziałało. RFID jeszcze nie dotarł (zamawiałem 19 kwietnia)...
No to jeszcze raz mam pytanie: dlaczego nie używacie RFID-a wygenerowanego przez aplikację?

aadamuss

Posiadacz elektryka
W ogóle to śmieszna jest ta kombinacja. W momencie pierwszego odpalenia aplikacji zabraniasz dostępu aplikacji do GPS-a. Wybierasz, że jesteś we Włoszech. Jeśli wybierzesz Rumunię to nie zadziała. Jeśli wybrałeś źle to przeinstaluj aplikację - znowu będziesz mógł wybrać.

Potem w czasie rejestracji wybierasz Rumunię. Ja wybrałem identyfikację po NIP. Wpisałem akurat mój NIP-UE (bo mam), ale w zasadzie dowolny ciąg składający się z dwóch liter (PL) i potem ciągu cyfr przechodził. Sprawdzałem. No i masz dostęp do abonamentów. Teraz możesz wejść w swoje dane osobowe i wypełnić już prawdziwymi danymi, z Polski. Nadal pozostaną dostępne abonamenty.
Ważne: nie dawaj dostępu do GPS-a, bo anbonamenty znikną.
Przeszło komuś ostatnio na Włocha?
Na NIP czy kod fiskalny ? Coś nie mogę wpisać żeby przeszło dalej :-(
Ok. Nie wiem jak ale przeszło dalej :) Ciekawe czy zadziała?

Last edited:

abes99

Posiadacz elektryka
No to jeszcze raz mam pytanie: dlaczego nie używacie RFID-a wygenerowanego przez aplikację?
Liczyłem, że karta dojdzie ;)
Jutro dopiero trasa i testy na żywo, więc odpalę kartę w telefonie (chyba, że listonosz rano wrzuci RFID do skrzynki) ;)

vwir

Pionier e-mobilności
Podobnie u mnie - zamawiałem 17 kwietnia, karty nadal nie mam. Ale poradzę sobie z aplikacją.
Na iphone sie nie da wygenerowac.
Ja odpalam karta.
A właśnie. Ciekawe, czy da się zalogować na to samo konto na drugim telefonie z androidem. Tylko po to, żeby mieć kartę RFID. Zaraz spróbuję.

Edit: zadziałało. No to telefon z androidem będzie służył za karte RFID. Jak dla mnie to wystarczająco dobre obejście problemu.

Last edited: