vwir
Pionier e-mobilności
No kurna jakbym sam to napisałDobra, testy w toku. Pierwsze podladowanie na e.on (Vyskov, CZ) nie odpaliło. Karta w telefonie nie dała rady (ładowarka nie potrafiła się zautoryzować). Druga próba odpalenia z apki - w apce wystartowała sesja, ale ładowarka dalej twierdziła, że nie mam autoryzacji i nie ruszy. Na szczęście RFID GreenWay zadziałał i się podładowałem trochę.
W apce Enel cały czas twierdził, że trwa ładowanie (pomimo że już odjechałem) i nie potrafił rozłączyć sesji (error ileśtam). Musiałem zgłosić do supportu (z apki) i rozłączyli (chyba) zdalnie.
Trasę w ABRP wyznaczyłem po Ionity (oprócz pierwszego podładowania). Teraz na drugim postoju (Ionity, Pavov, CZ) pierwsze podejście takie, że karta z apki nie działa. Próbuję odpalić z mapy w apce - ale pomimo 4 wolnych ładowarek pokazuje tylko jedną z innym numerem. Przeparkowałem pod nią, wybrałem z apki, uruchomiłem ładowanie w apce i Ionity zaskoczyło, sugerując podpięcie kabla. Działa![]()
Identyczna sytuacja z pierwszym ładowaniem, tyle że na Słowackim greenwayu. Support pomógł o 3 w nocy (!), usunął zablokowaną sesję i potem już wszystko działało. Dwa ładowania na Ionity, dwa na EnbW, wszystko działa. Ale apka ssie. Przydałaby się karta rfid.