JuicePass - wątek

vwir

Pionier e-mobilności
To super!.
Ten pierwszy pakiet odnowi się automatycznie, czy już zmieniłeś?.
Zmieniłem na darmowy. Bez najmniejszego problemu, zmiana nastąpi z ostatnim dniem ważności pakietu 320kWh (u mnie 17 maja). Jestem naprawdę bardzo pozytywnie zaskoczony. Jedyny minus to słaba apka, ale z czasem już wiedziałem jak sobie z nią radzić. Gdy nie widzicie jakiegoś złącza w apce to... zamknijcie i otworzcie złącze lub całą apkę. Miałem tak kilka razy przy słupku, obok którego miałem mieszkanie. Czasami jedno złącze było niewidoczne, po zamknięciu złącza w apce lub restarcie całej apki złącze magicznie się pojawiało. Wszystkie ładowania bezproblemowe. Oczywiście tam, gdzie apka jest wspierana (na przykład odpadają stacje MOL i ZSE).

Cav

Pionier e-mobilności
Zmieniłem na darmowy. Bez najmniejszego problemu, zmiana nastąpi z ostatnim dniem ważności pakietu 320kWh (u mnie 17 maja).
Czyli kolejny pakiet 320, to nie 48h, tylko raczej od 31 do 62 dni.....
To może utrudnić zaplanowanie wyjazdu.....

vwir

Pionier e-mobilności
?! Jak 62 dni, skoro jeśli nic nie zrobisz to po 31 dniach masz znowu 320kWh?

Z tego co piszą w apce możesz mieć jednocześnie aktywnych kilka pakietów. Nie próbowałem, bo założyłem drugie konto na telefonie żony.

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
może z kartą zadziała lepiej ale nadal pozostaną problemy typu brak FV krajowej i kombinacje z dostępnością pakietów

wolę wspierać "lokalną" [słowacką] firmę płacąc 100 zł i mieć wygodę i jedną fakturę miesięcznie na wszystkie ładowania
Super, tylko GW z pakietem max jest zdecydowanie droższe, i nie daje mi dostępu do Ionity, a te zaczynają działać naprawde przyzwoicie i jest ich coraz więcej. Dodatkowo na trasach Ionity jest DOBRZE ZLOKALIZOWANE, a nie tak słabo jak GW czy SuC.

Cav

Pionier e-mobilności
?! Jak 62 dni, skoro jeśli nic nie zrobisz to po 31 dniach masz znowu 320kWh?
Pisałem o przejściu na darmowy i powrocie na płatny w 48h.
Jak widać ta opcja nie działa, jeśli zmiana pakietu jest na koniec miesięcznego okresu.
Z tego co piszą w apce możesz mieć jednocześnie aktywnych kilka pakietów.
Jakby to miało działać?

vwir

Pionier e-mobilności
Z tego co piszą koledzy - nie działa. W sensie nie da się, mimo iż reklamują, że się da. Widziałem to gdzieś w apce (chyba w warunkach korzystania). Może to znowu jakas blokada lokalizacyjna - nie wiem. Ja po prostu wziąłem drugi pakiet na telefonie żony.

STMS

Pionier e-mobilności
a tak z ciekawości - dostał ktoś kartę, kto kupił pakiet w okolicy połowy kwietnia ?

bo ja z 17 kwietnia nadal nie mam ....

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Zamiast kombinować z "lewym Włochem" po prostu przyjechałem do Włoch i mi się automagicznie pakiety pokazały w apce 😎😁
Apka jest beznadziejna - auto się ładuje a ja dostaję fafnascie powiadomień "coś poszło nie tak". Ale po zakończeniu rozlicza prawidłowo.