Sprzedam e-soula 64 kWh r. 2021

Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi

Piotrek111

Zadomawiam się
Bo?
Naprawdę uważasz, że wszyscy mają taki gust jak Twój?

Nie.
Sam znalazłem ten egzemplarz na stronie Kia i poprosiłem swojego dealera, żeby mi go specjalnie ściągnął.....
I byłem mega szczęśliwy, ze tak fajny kolor nie wymagał dopłaty.
Gdyby wszyscy mieli taki gust jak mój to po polskich drogach jezdziłyby same extra fury w fajnych kolorKach . A , że tak nie jest to czasami trafiaja sie rózne dziwadła .
W komcu LGBT równiez ma kolor tęczy i jest na czasie :)

Attachments

• LGBT.jpg
    LGBT.jpg
    4,6 KB · Liczba wyświetleń: 36

Piotrek111

Zadomawiam się
I tak tacy ludzie nie są typowymi klientami na Soula.
Myślałem że to już ustaliliśmy.
Świat jest kolorowy, dlaczgo samochody miałyby tylko być szare lub bure?
I tutaj Sławku ( jak masz to często w zwyczaju ) bardzo sie mylisz. Własnie ja miałem jeszcze rok temu e-Soula w kolorze szarym . Nie ponosi Cie za bardzo ? Nikt nie powiedział , ze samochody maja być tylko szare lub bure. Zauwaz , ze wszyscy producenci bez wyjątku cały czas zmieniają i wprowadzają nowe barwy dostępnych kolorów . Gdyby było tak jak Ty mówisz jezdzilibysmy wyłącznie autami w kolorze czarnym jak za czasów Henryego Forda któey mawiał: „możesz otrzymać samochód w każdym kolorze, pod warunkiem, że będzie to kolor czarny”

Attachments

• Ford T.jpg
    Ford T.jpg
    171,4 KB · Liczba wyświetleń: 32
Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
Bo trzeba jeszcze mieć na uwadze jakie auto sie kupuje w jakim kolorze i w jakiej konfiguracji żeby później można było go jakoś sprzedać
W sensie że mam przez kilka lat jeździć czymś co mi się nie podoba, ale może sie podobać większej ilości kupujących jak już będę chciał sprzedać?
Poważnie tak robisz?

Ja nie mam zamiaru.
, a nie jęczy na forum że nikt nawet nie chce się nim zainteresować.
Ale kto jęczy?
Ja tam jestem z niego bardzo zadowolony, wręcz niekoniecznie mi się chce zamieniać na Teslę właśnie teraz.
Wcale mi się z tym nie spieszy.
Optymalnie byłoby doczekać do TM2

Cena też wywalona w kosmos za takie coś z twardymi plastykami w środku
Bzdura.
Jest dokładnie odwrotnie - to chyba najmniejsze i najtańsze auto z miękkimi plastikami na całej górze deski rozdzielczej.
Być może w katalogu tego nie widać, więc nie było Ci dane się o tym dowiedzieć....

Cav

Pionier e-mobilności
I tutaj Sławku ( jak masz to często w zwyczaju ) bardzo sie mylisz. Własnie ja miałem jeszcze rok temu e-Soula własnie w kolorze szarym .
I o tym mówię.
Tobie się podobają takie, a nie inne.
Ludzie zaczepiali Cię z uznaniem dla koloru czy niekoniecznie?
Nie ponosi Cie za bardzo ?
Mnie, nie, ale Ciebie tak.
Nikt nie powiedział , ze samochody maja być tylko szare lub bure
To o co chodzi?

Piotrek111

Zadomawiam się
I o tym mówię.
Tobie się podobają takie, a nie inne.
Ludzie zaczepiali Cię z uznaniem dla koloru czy niekoniecznie?

Mnie, nie, ale Ciebie tak.

To o co chodzi?
Własciwie to o nic Sławku :) . Martwie sie tylko , czy w palecie dostępnych kolorów Tesla dobierzesz cos godnego uwagi . Pod tym wzgledem Tesla jest bardzo konserwatywna . Nawet błyskotliwy Elon nie przewidział , że może się trafic taki Sławek z wyrafinowanym gustem . Ktoś kto sięga gwiazd :) W sumie poza Red Multi-Coat pozostałe barwy Tesli są bardzo pospolite pod tym względem . Na co będziesz stawiał ? https://www.tesla.com/pl_pl/inventory/new/m3
A moze wezmiesz podstawowy kolor i od razu okleisz folią w kolorze Soula ? To byłoby coś !!! Może sam Musk zwróciłby na Ciebie uwage ? Elon szuka ludzi wyprzedzajacych swoje czasy, wizjonerów łamiacych stare schematy ( nawet jesli chodzi tylko o oczojebne kolory ) :) Ciekawe :cool:

Last edited:

nabrU

Moderator
Taki ni to żółty , ni to zielony
Jak go raz w zyciu zobaczysz to nigdy juz nie zapomnisz :)

Bo trzeba jeszcze mieć na uwadze jakie auto sie kupuje w jakim kolorze i w jakiej konfiguracji żeby później można było go jakoś sprzedać, a nie jęczy na forum że nikt nawet nie chce się nim zainteresować.
Cena też wywalona w kosmos za takie coś z twardymi plastykami w środku, z malutkim bagażnikiem ciekawe kto to teraz kupi
Ale przynajmniej lodówka turystyczna się zmieści do bagażnika prawda Sławku :ROFLMAO:

To już chyba drugi wątek sprzedażowy na tym forum, gdzie gawiedź ogląda (bo raczej nie ma zamiaru kupić) i "sadzi" swoje jakże "cenne" uwagi autorowi ogłoszenia. Czy tak trudno przejść obojętnie obok ogłoszenia, które nas nie interesuje? Ale gdzie tam, musi być jakże na miejscu komentarz a to na temat ceny, koloru czy wyposażenia:oops:

Panie @Łukasz Bigo: czy jest fizyczna możliwość, aby ogłaszający mógł zamknąć wątek dla komentarzy (są takie rozwiązania na innych forach)? Unikniemy wtedy nikomu nic - w tym podforum - nie wnoszących komentarzy. Wystarczy przecież samo ogłoszenie, a realnie zainteresowani zakupem - jeśli tacy będą - uderzą do ogłoszeniodawcy na PW.

Piotrek111

Zadomawiam się
To już chyba drugi wątek sprzedażowy na tym forum, gdzie gawiedź ogląda (bo raczej nie ma zamiaru kupić) i "sadzi" swoje jakże "cenne" uwagi autorowi ogłoszenia. Czy tak trudno przejść obojętnie obok ogłoszenia, które nas nie interesuje? Ale gdzie tam, musi być jakże na miejscu komentarz a to na temat ceny, koloru czy wyposażenia:oops:

Panie @Łukasz Bigo: czy jest fizyczna możliwość, aby ogłaszający mógł zamknąć wątek dla komentarzy (są takie rozwiązania na innych forach)? Unikniemy wtedy nikomu nic - w tym podforum - nie wnoszących komentarzy. Wystarczy przecież samo ogłoszenie, a realnie zainteresowani zakupem - jeśli tacy będą - uderzą do ogłoszeniodawcy na PW.
Nie do konca się z Toba zgodze Nabru . Warto własnie przeczytac co sądzą na temat danego ogłoszenia inni ludzie. W kwestii wyposazenia , koloru , czy innych opcji .Własnie wątek na forum daje taką unikalną możliwosc..Mozna wtedy przewartosciowac swój punkt widzenia na wiele spraw. Generalnie jak kogos nie obchodzi co kto ma do powiedzenia w danym temacie to w ogóle nie wchodzi na wątek . Nie interesuje ? Omijam szerokim łukiem .Jesli powstało juz 5 stron to znaczy , ze ludzie chcą wymienic swoje zdanie w tej kwestii . Temu w koncu słuzy forum. Jak tylko szukasz ,,suchego " ogłoszenia to wtedy idziesz na Tam nie musisz czytac żadnych komentarzy . Masz suche ogłoszenie .

nabrU

Moderator
Nie do konca się z Toba zgodze Nabru . Warto własnie przeczytac co sądzą na temat danego ogłoszenia inni ludzie. W kwestii wyposazenia , koloru , czy innych opcji .Własnie wątek na forum daje taką unikalną możliwosc..Mozna wtedy przewartosciowac swój punkt widzenia na wiele spraw.

Nie zgodzę się z Tobą a to dlatego, że nie przeczytałeś chyba jaki to dział:

Kupię/sprzedam auto elektryczne • OLX/Otomoto/​

Stwórz nowy wątek
Tutaj możesz zareklamować elektryka, którego chcesz sprzedać lub wyrazić chęć zakupu modelu i oczekiwać, że ktoś coś Ci zaproponuje. Jako sprzedający możesz wkleić ofertę z Otomoto, OLX albo opisać auto samodzielnie. TYLKO OSOBY FIZYCZNE nieczerpiące zysków ze sprzedaży elektryków. Zamieszczanie ofert jest darmowe, redakcja ich NIE WERYFIKUJE, proszę nie łamać reguł. Dziękuję.

Więc, krótka piłka: zainteresowany jesteś autem @Cav? Jeśli nie są inne wątki do "znęcania się" nad kolorami, designem itp samochodów EV. Tu się sprzedaje albo kupuje, a nie komentuje kolorów. Ale chyba tylko w PL każdy jest "ekspertem" od samochodów (a już EV to w ogóle), piłki nożnej i katastrof lotniczych. Pewnie jeszcze coś pominąłem...

Nie wspomnę, że komentarze niektórych w różnych tu ogłoszeniach są - przynajmniej dla mnie - poniżej pewnego poziomu.

Generalnie jak kogos nie obchodzi co kto ma do powiedzenia w danym temacie to w ogóle nie wchodzi na wątek . Nie interesuje ? Omijam szerokim łukiem

Zastosuj się więc sam do ostatniego zdania, bo ja widzę, że KUPNEM nie jesteś kompletnie zainteresowany.

STMS

Pionier e-mobilności
Ostatnia obniżka ceny.
Jeśli szybko nie będzie chętnych, to odpuszczam temat Tesli i co za tym idzie, nie będzie już opcji zakupu soula w tym roku.
Podobno miałeś już nie obniżać …. Rynek szybko zweryfikował oczekiwania 😂

Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi