FSD i EAP v.11 na jednym stosie

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Najnowsza wersja FSD Beta 11.4 (2023.6.15):
"Autopilot może wykorzystać wilgotność drogi, rozpryski opon innych pojazdów, intensywność deszczu, szacunkowe zużycie opon lub inne czynniki ryzyka, które wskazują, że pojazd znajduje się blisko granicy manewrowości nawierzchni, aby ostrzec kierowcę i zmniejszyć prędkość".

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Wersja FSD Beta 11.4 (2023.6.15) pozwala określać typową prędkość jazdy na dowolnej jezdni, optymalizując kontrolę prędkości w różnych sytuacjach, takich jak obszary mieszkalne i parkingi.

mgapinski

Posiadacz elektryka
Najnowsza wersja FSD Beta 11.4 (2023.6.15):
"Autopilot może wykorzystać wilgotność drogi, rozpryski opon innych pojazdów, intensywność deszczu, szacunkowe zużycie opon lub inne czynniki ryzyka, które wskazują, że pojazd znajduje się blisko granicy manewrowości nawierzchni, aby ostrzec kierowcę i zmniejszyć prędkość".
czytaj będzie jeszcze częściej wył forward collision warning jak zaświeci słońce w kamery. I tak już zmienili domyślną wartość bo ludzie narzekali :ROFLMAO:

Bronek

Pionier e-mobilności
czytaj będzie jeszcze częściej wył forward collision warning jak zaświeci słońce w kamery. I tak już zmienili domyślną wartość bo ludzie narzekali :ROFLMAO:
Wczoraj słońce ograniczyło mi prędkość maksymalną na AP, a co gorsza i co jest do dupy w Tesli ogranicza to też zwykły tempomat a nie tylko AP/FSD.
Podobnie jak to się dzieje gdy zachlapią się kamery.
Jest to badziewiate rozwiązanie.
Normalny tempomat powinien działać, co najwyżej z ostrzeżeniem jakie przecież w Tesli bywa, że nie zahamuje i przywali.

PS oczywiście wiem, że to podnosi bezpieczenstwo ale jestem homo sovieticus i piłem gorzałe i jarałem fajki a to też było niezdrowe

elektryk

Pionier e-mobilności
FSD Beta w EU może rozpocząć się już w styczniu 2024 r.
Niestety ktoś z branży autonomicznych rozwiązań z Irlandii szybko zdementował tą informację - w EU to raczej tylko zakazywać, niż zachęcać do innowacji (widziałem to na własne oczy w trakcie konsultacji EU dot. sztucznej inteligencji). Nie ma się co dziwić, że w ilości technologicznych unicornów jesteśmy mocno w tyle.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Wczoraj słońce ograniczyło mi prędkość maksymalną na AP, a co gorsza i co jest do dupy w Tesli ogranicza to też zwykły tempomat a nie tylko AP/FSD.
Podobnie jak to się dzieje gdy zachlapią się kamery.
Jest to badziewiate rozwiązanie.
Normalny tempomat powinien działać, co najwyżej z ostrzeżeniem jakie przecież w Tesli bywa, że nie zahamuje i przywali.

PS oczywiście wiem, że to podnosi bezpieczenstwo ale jestem homo sovieticus i piłem gorzałe i jarałem fajki a to też było niezdrowe
I tak samo ogranicza (także tempomat) jak jest sroga mgła. Dam sobie paznokieć uciąć, że nie ograniczało przed przejściem na Tesla Vision (i rzekomym wyłączeniu radaru w autach w niego wyposażonych). 😔