Akcja serwisowa

Pawel_PS

Zadomawiam się
"Mam i ja" - była jakaś reklama czegoś.... Mój samochód jest z końca 2022.

Pawel_PS

Zadomawiam się
Byłem umówić serwis i są to trzy akcje: coś z zamkiem klapy bagażnika, coś z parowaniem szyb i chyba najważniejsza: oprogramowanie silnika.

p0li

Pionier e-mobilności
tez bylem wczoraj umowic termin - u mnie tylko update softu baterii, ale generalnie nic pilnego - ma to trwac jakies 45 minut

Jusand

Posiadacz elektryka
Do mnie sami zadzwonili, aktualizacja oprogramowania silnika. Ciekawe co wniesie.
A tak na marginesie to w aplikacji pojawiła się możliwość wyznaczenia trasy z wyznaczeniem przerw na ładowanie. Trochę kulawo u mnie działa i jakoś tak nielogicznie te ładowania dobiera. Nie sprawdzałem jeszcze w samochodzie jak prześlę trasę jak to wygląda. Sprawdzę dziś.
Widziałem też screen z aplikacji gdzie jest możliwość otwarcia i zamknięcia samochodu, włączenia świateł i klaksonu. Może się coś wreszcie ruszy z tą aplikacją.Screenshot_20230517_092154_Facebook.jpg

Last edited:

nnnnn

Pionier e-mobilności
Ciekawe czy Opel też otrzyma takie dodatki, na razie chyba wszyscy 3 programisci pracują nad Cytrynką i Peugeotem.

p0li

Pionier e-mobilności
Widziałem też screen z aplikacji gdzie jest możliwość otwarcia i zamknięcia samochodu, włączenia świateł i klaksonu. Może się coś wreszcie ruszy z tą aplikacją.

taki screen ale dla citroena widzialem rok temu - no ale nadal nie wdrozono

KrzysztofFly

Moderator
No to kolejna kampania... Peugeot e208 też :/
Ta akcja serwisowa dotyczy wszystkich Stellantisów, raczej z wszystkich roczników. Na razie na UOKiK jest zgłoszenie tylko od Toyoty, jednak to tylko kwestia czasu jak pozostałe marki i modele się na stronie pojawią.
Ja jestem umówiony na 7 lipca, w serwisie do którego aktualnie jeżdżę, do końca maja nie mieli wolnych terminów, a ja wyjeżdżam 30 maja na krótki urlop i wracam 6 czerwca. Zapewne do tego czasu część z Was już będzie po, czekam więc na informację zwrotną, czy przy okazji zmiany oprogramowania coś więcej się u Was zmieniło. Sam najbardziej czekam na zmianę możliwości przygotowania kabiny poniżej poziomu naładowania 50%, bo to strasznie chore, że tak wysoki poziom naładowania uniemożliwia zdalne podgrzanie/schłodzenie samochodu, tym bardziej, że przecież jak wsiądę do auta to i tak będzie musiał tą energię zużyć.

nnnnn

Pionier e-mobilności
U mnie na razie w Corsie nic nie ma. Za to mam dealer poinformował mnie że w sierpniu przy przeglądzie będę miał wymianę jakiejś obudowy przegubu (lub coś takeigo, też podobno akcja serwisowa ale nic pilnego).

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja jestem umówiony na 30.05, podobno aktualizacja oprogramowania silnika. Dam znać po akcji co się zmieniło.