Akcja serwisowa

KrzysztofFly

Moderator
Nie wiem jeszcze jaki jest powód, jednak aplikacja wskazuje, że mój samochód podlega akcji serwisowej (zadzwonię do nich w poniedziałek)
Zrzut ekranu 2023-05-14 103904.png
W katalogu części OE, również jest komunikat.
Zrzut ekranu 2023-05-14 103312.png
Na stronie UOKiK nie ma żadnych informacji.

p0li

Pionier e-mobilności
sprawdzalem na niemieckiej stronie citroena - moj tez podlega akcji serwisowej
szkoda ze nie napisali - dlaczego

KrzysztofFly

Moderator
Sprawdziłem czy na UOKiK, jest jakaś informacja o modelach konstrukcyjnie zbliżonych/bliźniaczych produkowanych przez Stellantis. Jedyne co znalazłem to informację z 10.05.2023 dotyczącą Toyoty Proace i Proace City.

Przedsiębiorca Toyota Central Europe Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie, powiadomił Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że w samochodach marki Toyota, modele: Proace BEV i Proace City BEV, wyprodukowanych we Francji i Hiszpanii od 24.09.2020 r. do 23.12.2022 r., z powodu nieprawidłowej konstrukcji stojana sprężarki klimatyzacji, w warstwie izolacyjnej miedzianych przewodów tego elementu może dojść do pojawienia się początkowych pęknięć. Z biegiem czasu korozja może spowodować dodatkowe odsłonięcie przewodów miedzianych. Taka sytuacja prowadzi do zwiększenia strat prądu wewnątrz sprężarki klimatyzacji. Oprogramowanie diagnostyczne samochodu może wykryć przedmiotową stratę prądu i wyłączyć układ napędowy pojazdu podczas jazdy.

Kampanią naprawczą objętych jest w Polsce łącznie 86 samochodów.

Przedsiębiorca zadeklarował, że właściciele objętych kampanią samochodów będą zapraszani do Autoryzowanych Stacji Obsługi, w celu zmiany oprogramowania sterownika układu napędowego.

KrzysztofFly

Moderator
Jakiś czas temu o wezwaniu kilkudziesięciu Citroenów, @Michał wrzucał link
Myślę, że piszesz o akcji serwisowej z początku tego wątku. W tej chwili piszemy o innej, która się właśnie pojawiła. Sprawdź zresztą u siebie w aplikacji, czy czasami w e-Corsie też się nie pojawiła.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Myślę, że piszesz o akcji serwisowej z początku tego wątku. W tej chwili piszemy o innej, która się właśnie pojawiła. Sprawdź zresztą u siebie w aplikacji, czy czasami w e-Corsie też się nie pojawiła.
Racja to pewnie ta akcja o której myślałem. Sprawdziłem w aplikacji opla, ale nic na razie nie mam. Auto ma 41kkm i mam wrażenie że przeguby umierają, przy mocniejszym skręcie i dodaniu gazu słychać terkotanie.

entrenous

Nowy na Forum
JPD - C4 (C41), DS3 Crossback, Berlingo (K9) BEV Logiciel traction batterie
Pour remédier à ce problème, nous mettrons à jour l’unité de gestion de la batterie.

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja w e208 też mam wezwanie do serwisu
Umówiłem się on-line na sobotę zobaczymy czy dadzą radę.