Koma

Zadomawiam się
Od 4 miesięcy korzystam z apki Elli. Umowę mam na rok z abonamentem 70zł/m-c, taniej niż za internet. Korzystałem już wielokrotnie z ładowarek w Polsce południowej, Czechach i Austrii. Opłaca się. W Polsce płacę 1,7zł/kWh, w Czechach 9,4CZK/kWh, w Austrii 0,35Euro/kWh - "taniej niż w Biedronce". Do tego na wszystkich stacjach Greenway cena 2,64zł/kWh. Bez problemów z kartą, bez problemów z fakturą, bez problemów z apką.

Cav

Pionier e-mobilności
Od 4 miesięcy korzystam z apki Elli. Umowę mam na rok z abonamentem 70zł/m-c, taniej niż za internet. Korzystałem już wielokrotnie z ładowarek w Polsce południowej, Czechach i Austrii. Opłaca się. W Polsce płacę 1,7zł/kWh, w Czechach 9,4CZK/kWh, w Austrii 0,35Euro/kWh - "taniej niż w Biedronce". Do tego na wszystkich stacjach Greenway cena 2,64zł/kWh.
Moment - to w Polsce 1,7 czy 2,64?

Cav

Pionier e-mobilności
Na IONITY 1,7 na GW 2,64. Ładuję się przeważnie w domu lub na IONITY.
To masz fuksa, ja w Polsce Ionity po drodze mam rzadko, albo i wcale na zwyczajowych trasach.
Absolutnie nie warto byłoby to traktować jako jedyną tańszą opcję i płacić za to abo.

To już lepiej się przemęczyć z EnelX, bo tam nie masz dodatkowego abo, a koszty takie same, albo i niższe.

aadamuss

Posiadacz elektryka
Szkoda tylko, że trzeba się "przemęczyć". Mogłoby być łatwo I przyjemnie. Cały czas liczę, że w końcu ceny ładowania będą prawie takie same wszędzie i będzie można płacić za tyle ile się naładowało a nie bawić w aplikacji, kody czy inne promocje.

luki

Pionier e-mobilności
Ceny w PL to jakaś abstrakcja, jak się porówna inne kraje. Ja rozumiem, że każdy chce żeby inwestycja zwróciła się jak najszybciej, ale bez przesady.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
W bliskiej zagranicy, czyli Słowacji może się przydać apka ejoin GO.
Ceny przyzwoite, na ogół 0,29 EUR/kWh za AC i 0,39 EUR za DC, żadnych abonamentów.
Ładowarki odpala się apką.
Żeby nie było za różowo - jakaś makabryczna procedura temu towarzyszy:
- trzeba załadować konto (można kartą), min. 25 Euro, bo poniżej kasują 0,25 EUR prowizji;
- przed uruchomieniem trzeba przesunąć środki z portfela do przegródki ładowanie, w pakietach po 15/30 EUR;
- po zakończeniu reszta wraca do portfela, ale jeśli stan jest niższy niż 15 EUR to nie uruchomi się ładowarki

Phitherek_

Posiadacz elektryka
W bliskiej zagranicy, czyli Słowacji może się przydać apka ejoin GO.
Ceny przyzwoite, na ogół 0,29 EUR/kWh za AC i 0,39 EUR za DC, żadnych abonamentów.
Ładowarki odpala się apką.
Żeby nie było za różowo - jakaś makabryczna procedura temu towarzyszy:
- trzeba załadować konto (można kartą), min. 25 Euro, bo poniżej kasują 0,25 EUR prowizji;
- przed uruchomieniem trzeba przesunąć środki z portfela do przegródki ładowanie, w pakietach po 15/30 EUR;
- po zakończeniu reszta wraca do portfela, ale jeśli stan jest niższy niż 15 EUR to nie uruchomi się ładowarki
Moim zdaniem warto dodać, że aby utworzyć konto wymagana jest dość duża liczba informacji osobistych, a weryfikacja zajmuje ładnych kilka godzin. Przynajmniej tak było ok. pół roku temu, kiedy ja się tam rejestrowałem. Po rejestracji nie miałem już problemu z ładowaniem w ich sieci, ale faktem jest też, że korzystałem tylko raz.