Testuj bo niestety KiA podnosi ceny o 30% w abonamencie od czerwcaJa przetestuję za 3 tygodnie.
Moment - to w Polsce 1,7 czy 2,64?Od 4 miesięcy korzystam z apki Elli. Umowę mam na rok z abonamentem 70zł/m-c, taniej niż za internet. Korzystałem już wielokrotnie z ładowarek w Polsce południowej, Czechach i Austrii. Opłaca się. W Polsce płacę 1,7zł/kWh, w Czechach 9,4CZK/kWh, w Austrii 0,35Euro/kWh - "taniej niż w Biedronce". Do tego na wszystkich stacjach Greenway cena 2,64zł/kWh.
To masz fuksa, ja w Polsce Ionity po drodze mam rzadko, albo i wcale na zwyczajowych trasach.Na IONITY 1,7 na GW 2,64. Ładuję się przeważnie w domu lub na IONITY.
Moim zdaniem warto dodać, że aby utworzyć konto wymagana jest dość duża liczba informacji osobistych, a weryfikacja zajmuje ładnych kilka godzin. Przynajmniej tak było ok. pół roku temu, kiedy ja się tam rejestrowałem. Po rejestracji nie miałem już problemu z ładowaniem w ich sieci, ale faktem jest też, że korzystałem tylko raz.W bliskiej zagranicy, czyli Słowacji może się przydać apka ejoin GO.
Ceny przyzwoite, na ogół 0,29 EUR/kWh za AC i 0,39 EUR za DC, żadnych abonamentów.
Ładowarki odpala się apką.
Żeby nie było za różowo - jakaś makabryczna procedura temu towarzyszy:
- trzeba załadować konto (można kartą), min. 25 Euro, bo poniżej kasują 0,25 EUR prowizji;
- przed uruchomieniem trzeba przesunąć środki z portfela do przegródki ładowanie, w pakietach po 15/30 EUR;
- po zakończeniu reszta wraca do portfela, ale jeśli stan jest niższy niż 15 EUR to nie uruchomi się ładowarki