Ja po przemyśleniu zmieniłem warunki. Zawsze brałem podobnie jak ty, duża wpłata własna, krótki czas leasingu. Ale w tym momencie inflacja jest rekordowa, ok 4 % rocznie, stopy bliskie 0, więc pomyślałem żeby wziąć z minimalną wpłatą 10% i na 5 lat, w Impuls Leasing to wyszło 107,3%, a inflacja składana w tym czasie wyniesię pewnie kilkanaście procent, więc tak naprawde zapłacę mniej niż za gotówkę. Tak przynajmniej to sobie tłumaczęA patrzyliście w Impuls Leasing?
Też mi ta nazwa na początku podejrzanie brzmiała.. ale to ponoć część Raifaizena.
W sumie jak byłem na jeździe próbnej z tesli to gość to polecał, bo ponoć znają procedury Tesli.
Ja co prawda wziąłem wpłatę wstępną 45% (max) i okres 33 miesiące (min), ale o ile dobrze liczę to wyszło jakieś niecałe 103%.
View attachment 146
Jesli coś z tą ofertą nie tak, to dajcie znać, to zrezygnuje jeszcze zanim odbiore samochód (bo podobno mogę)![]()
Dlatego trzeba brac stałą ratę ! ale za dużo wpłaciłemZawsze brałem mało na początku i mało na końcu. Po 2 latach mozna zawsze zakończyć leasing lub zrobic jego cesje.
kasę trzeba pomnażać, a chyba EV nie kupujemy do wożenie ziemniaków na targ? Więc zamiast pakować np 100 000 w pierwszą wpłatę, lepiej kupić narkotyki, dolary czy dzieła sztuki.... lub madrze zainwestowac lub ostatecznie przepić.
PS Poważniej to pamietaj, że mogą w zalezności od stóp procentowych zmieniać wysokość raty