Ja bym polemizował z tym komfortem i wygodą. Porównując Ygreka do 4GC mojej żony, które to 4GC też miało bez ramkowe szyby, i zwykłe, a nie adaptacyjne zawieszenie, i miała tam 19 calowe koła o profilu ogumienia 35, to Ygrek jest dużo bardziej komfortowy niż 4GC. Natomiast porówując do mojego 5er, mam adaptacyjne, pneumatyczne zawieszenie (na tylnej osi), no i drzwi są pełne z ramkami, konstrukcyjnie z tego co rozmawiałem kiedyś w serwisie to G30 ma rozwiązania z siódemki, to przyznaję, że przy dużych prędkościach autostradowych na niemieckich autostradach, 5er jest bardziej komfortowe. Wszystko zależy czego szukamy, jeżeli komfort i tylko komfort jest najważniejszy to S klasa albo 7er bez dwóch zdań. Ja poniżej pewnego poziomu komfortu nie chciałbym zejść, ale Ygrek jest powyżej tego poziomu. Trzeba się przejechać i samemu ocenić. Dla mnie jeszcze ważne jest Freude am Fahren, i w Ygreku jest tego bardzo dużo, na tyle dużo, że wychodzę sobie pojeździć bez celu. Ja jednak uważam, że Ci którzy jeżdżą bawarą, w przeciwieństwie do tych co uważają, że bez gwiazdy nie ma jazdy, to Ci pierwsi jednak radość z jazdy stawiają na pierwszym miejscu, a komfort na drugim. Dlatego mniej tu osób moim zdaniem które z mercedesa się przesiadły, a więcej osób które z bmw się przesiadają.