Nowe dopłaty do samochodów elektrycznych, program "Mój elektryk"

BigB00

Posiadacz elektryka
Czyżby informacje miały pojawić się za 2-3 tygodnie?
Dopłaty do samochodów elektrycznych pod nazwą "Mój elektryk" to nowe rozdanie dofinansowania rządowego. "Rozszerzono katalog beneficjentów, system wsparcia umożliwi dopłaty do pojazdów w leasingu. Budżet to 500 mln zł" – powiedziała dziennik.pl Agnieszka Szmit z NFOŚiGW.
– Program będzie skierowany do szerokiej grupy beneficjentów: osób fizycznych, jednostek sektora finansów publicznych, instytutów badawczych, przedsiębiorców, stowarzyszeń, fundacji, spółdzielni, rolników indywidualnych, kościołów i innych związków wyznaniowych oraz ich osób prawnych.
– Został rozszerzony katalog beneficjentów, przede wszystkim o firmy. System wsparcia umożliwi dopłaty do pojazdów w leasingu, który jest dziś głównym sposobem finansowania nowych pojazdów.

planzero

Fachowiec
eeee odebrałem wczoraj auto, niech inni korzystają. Kolega ma trzy córki - zaraz mu napiszę ;)

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ja mam trzech synów, łapiemy się na wyższe dofinansowanie.
Ale może jestem dziwny, ale za takie same pieniądze można kupić demo e-Niro - bez papierkologii, naklejek, rejestrowania przebiegów, etc.

krist

Posiadacz elektryka
Ja mam trzech synów, łapiemy się na wyższe dofinansowanie.
Ale może jestem dziwny, ale za takie same pieniądze można kupić demo e-Niro - bez papierkologii, naklejek, rejestrowania przebiegów, etc.
ale masz na koncie gotówkę w odpowiedniej kwocie? Myślę że zdecydowana większość ludzi pomaga sobie jakąś formą finansowania, i rząd znowu to położył przez brak tej możliwości (na razie) No i osoby prowadzące działalność i spółki nadal w niełasce.... To może był w zamyśle program "Elektryk dla plebana"? Oni mają często sporo gotówki odłożone, a i dzieciaczki by się znalazły

lookash_c

Pionier e-mobilności
ale masz na koncie gotówkę w odpowiedniej kwocie? Myślę że zdecydowana większość ludzi pomaga sobie jakąś formą finansowania, i rząd znowu to położył przez brak tej możliwości (na razie) No i osoby prowadzące działalność i spółki nadal w niełasce.... To może był w zamyśle program "Elektryk dla plebana"? Oni mają często sporo gotówki odłożone, a i dzieciaczki by się znalazły
Tyle na koncie nie mamy. Tylko nie starając się o dopłatę bez większego problemu wezmę u dealera kredyt. I chyba w tę stronę pójdziemy.
Pewnie, że trzeba patrzeć na temat kompleksowo, ale IMO tu chodzi o zrobienie dobrego PR i medialnego halo, a nie o realne wsparcie elektromobilności.

Bronek

Pionier e-mobilności
Z in vitro bywają czesto ciąże mnogie. A te czesto kończą sie szybszym rozwiązaniem. Może tędy droga? Zanim ogarną program to trojaczki można sprokurować. Tylko sam proces kosztuje tyle czasem co te dopłaty.

Trzeba by przeliczyć, dodać pomnożyć itd..
500+, zasiłki itd... Może to być i EV i biznes życia.

No idealne dla młodego malżenstwa wykładowców . On matematyk Ona po Marketingu i Zarządzaniu

Famkot

Zadomawiam się
Tak tylko zapytam. Czy nowe dopłaty będą obejmować zakupy od 2.07 czy od początku roku 2021? Bo miło byłoby się załapać, chociaż nie liczę za bardzo.