LR odbiory 2023 jakie macie tylne silniki?

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
dlaczego Niestety ? Nie ma różnic w parametrach. przynajmniej nikt nic nie wie
Nowe silniki, to wyższa sprawność, która pozwala na niższe zużycie energii podczas normalnej jazdy lub też uzyskanie wyższych momentów obrotowych, plus ulepszony falownik oraz chłodzenie i większa niezawodność.

eMeM

Zadomawiam się
Witam wszystkich forumowiczów, jestem tu nowym czytelnikiem i …. Szczęśliwym posiadaczem TMY od wczoraj 🤩. Jest to model RWD o kodzie silnika 3D6. Ma moc 235 kW (jakieś 320 KM) i jest nowością, bo w urzędzie podczas rejestracji nie było go w systemie 😅

pluto

Pionier e-mobilności
Witam wszystkich forumowiczów, jestem tu nowym czytelnikiem i …. Szczęśliwym posiadaczem TMY od wczoraj 🤩. Jest to model RWD o kodzie silnika 3D6. Ma moc 235 kW (jakieś 320 KM) i jest nowością, bo w urzędzie podczas rejestracji nie było go w systemie 😅
Silnik 3D6 jest stosowany do dwóch lat.
Jest montowany w 4 odmianach mocy i np. typ 3D6 235 kW występuje w TM3 P, TMY RWD oraz TMY P ;)

eMeM

Zadomawiam się
Silnik 3D6 jest stosowany do dwóch lat.
Jest montowany w 4 odmianach mocy i np. typ 3D6 235 kW występuje w TM3 P, TMY RWD oraz TMY P ;)
Dzięki za info 😅, natomiast pan w urzędzie mówił, że wszystkie dotąd rejestrowane TMY RWD miały silniki o mocy 220 kW i inne masy, więc wszystkie dane musiał wpisywać ręcznie i zażartował, że dostałem 25 KM w gratisie 😜

eMeM

Zadomawiam się
Wrzucilibyście parametry tych nowych Tesli z homologacji, interesują mnie ich dokładne masy, moce silników (max, godzinne, chwilowe etc) oraz dane WLTP. Możecie wywalić VIN i wrzucić skan reszty.
Czy waga aut ze starymi silnikami i waga aut z nowymi się różni?
Proszę bardzo

Attachments

• IMG_4645.jpeg
    IMG_4645.jpeg
    1,6 MB · Liczba wyświetleń: 54

cooler

Pionier e-mobilności
Proszę bardzo
Fajne info, ma ktoś może dla tego nowego silnika seri 4Dx ( w p. 21) - jestem ciekaw jaka jest różnica seria 3Dx a 4Dx...
Ja mam w M3LR z tyłu 3D5, ale mój ma już 2 lata, aczkolwiek z wydajności jestem zadowolony, czy w nowych M3 też będą nowe motory?

Ciekawostka tak na szybko - frontal area w MY= 2.660m2 a w M3=2.258, czyli 0.402m2 większa powierzchnia w Y, czyli aż 17% większa.
Podeśle ktoś LR?
Porównam wydajność do M3, czy te 17% większej powierzchni czołowej ma wprost wpływ na zużycie, czy jest coś więcej.

Last edited: