Powinny być uwzględnione w powierzchni czołowejA opony 255 vs 235 ?
Powinny być uwzględnione w powierzchni czołowejA opony 255 vs 235 ?
3% to temperaturaPowinny być uwzględnione w powierzchni czołowejDalej mi brakuje tych 3% zasięgu, waga tego nie tłumaczy, bo przy jeździe autostradowej jednak głównie opory powietrza.
Myślisz że brakujące 3% zasięgu zrzera ryzen? Ale bym się śmiał jeżeli takCooler, Ty nie masz ryzena, tylko intel.
Mam 2 amerykańskie auta i ich EPA dość dokładnie oddaje rzeczywiste spalanie, w odróżnieniu od WLTP da się wynik EPA dość łatwo uzyskać, po prostu w miarę normalnie jeżdżąc. Tak że ten...Myślę, że to są dane EPA/WLPT i nie mają wiele wspólnego z rzeczywistymi zasięgami![]()
O dziwo 2 lata temu (wiem, nowa bateria) udało mi się w górach Rumunii uzyskać ponad 600km na jednym ładowaniu i jeszcze parę % mi zostało (to były czasy że jak miałem 20% to miałem strach w oczach, teraz prognoza -5 mnie nie przeraża). Więc o dziwo przy średniej rzędu 60km/h to jest w gorącym klimacie osiągalne.No to sam sobie odpowiedziałeś, tutaj pokazują 600, a tego nie da się łatwo uzyskać, więc musi to być raczej WLTP![]()
Z górki jechałeś.O dziwo 2 lata temu (wiem, nowa bateria) udało mi się w górach Rumunii uzyskać ponad 600km na jednym ładowaniu i jeszcze parę % mi zostało (to były czasy że jak miałem 20% to miałem strach w oczach, teraz prognoza -5 mnie nie przeraża). Więc o dziwo przy średniej rzędu 60km/h to jest w gorącym klimacie osiągalne.