Rabaty Q2_2023

gim-kg

Pionier e-mobilności
zamknięcie kwartału tuż tuż.
Zanim M3 highland wejdzie do sprzedaży to pewnie minie jeszcze jeden kwartał.
Obstawiam Q3 końcówka, początek Q4.
Ale to normalnie, bo nawet jakby teraz zaczęli wywozić z Szanghaju to będzie na koniec Q3’23. Ja cały czas zastanawiam się czy Highland zastąpi TM3. Może być to właśnie ten nowy tańszy model.
Obecne TM3 wyprzedają bo z powodu Highland każdy się wstrzymuje z zakupem, a tym samym nie zamkną kwartału z założonym wynikiem. Zobacz, że we wszystkich markach sprzedaż robią SUVy, a tu wyjadą z nowym/odświeżonym sedanem? Opcja druga to naprawdę obniżenie kosztów produkcji TM3. Zobaczymy…

inter

Pionier e-mobilności
W Stanach, pokazują na YT odebrane Y z HW4, nowe kamery jak S i X.

Pleśniak

Posiadacz elektryka
Ale to normalnie, bo nawet jakby teraz zaczęli wywozić z Szanghaju to będzie na koniec Q3’23. Ja cały czas zastanawiam się czy Highland zastąpi TM3. Może być to właśnie ten nowy tańszy model.
Obecne TM3 wyprzedają bo z powodu Highland każdy się wstrzymuje z zakupem, a tym samym nie zamkną kwartału z założonym wynikiem. Zobacz, że we wszystkich markach sprzedaż robią SUVy, a tu wyjadą z nowym/odświeżonym sedanem? Opcja druga to naprawdę obniżenie kosztów produkcji TM3. Zobaczymy…
Z tego co czytałem to mocno ograniczyli albo nawet zastopowali produkcje M3 w Chinach, więc raczej odświeżą, a nie zrobią nowego modelu.

camel

Posiadacz elektryka
Obecne TM3 wyprzedają bo z powodu Highland każdy się wstrzymuje z zakupem, a tym samym nie zamkną kwartału z założonym wynikiem. Zobacz, że we wszystkich markach
Czekam na wyprzedaż tm3 lr, obserwuje na bieżąco i nie bardzo widzę w ogóle wyprzedaży tm3? W q1 było tego więcej.

camel

Posiadacz elektryka
Pierwszy kwartał zawsze najgorszy w Moto, później wychodzi słońce i ludzie chętniej kupują, nie tylko samochody.
Pisałem w kontekście sugestii niektórych jakoby wyprzedawano tm3 bo idzie nowy. Gdzie te wyprzedaże?

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Może i SUVy robią sprzedaż, ale na tak praktycznego sedana jak TM3 też znajdzie się klient. Zwłaszcza przy takiej wydajności napędu, a co za tym idzie świetnym zasięgiem. Obstawiam, że z Highland chodzi głównie o koszty + drobne usprawnienia. Gdyby np. u nas takie RWD startowało od 180-190k to po dopłacie wychodzi cena jak za Golfa z dobrym wyposażeniem, a taniej niż większość PHEV klasy kompakt. Ja bym brał jak poj... 🤣

elektryk

Pionier e-mobilności