KrzysztofFly
Moderator
Tak więc kilka dni temu, licznik w moim e-C4 zaczął wyświetlać o jedną cyfrę więcej
.

Aktualnie jest to już 100320 i licznik dalej się kręci, samochód jest w eksploatacji od 3 lat i 2 miesięcy. Aktualny SoH akumulatora to 90,44%, a przewidywany zasięg po naładowaniu do 100% wynosi od 300 do 312km w zależności od dnia
. Niestety nie wiem jaki był SoH w momencie zakupu, pierwsze pomiary robiłem kilku miesiącach i wtedy z tego co pamiętam pokazywał około 95%.

Tak na szybko podsumowując, od czasu wpisu na 50kkm i 70kkm, w ramach naprawy problemu z działaniem keyless, wymieniono mi w serwisie klamkę drzwi kierowcy.
forum.elektrowoz.pl
forum.elektrowoz.pl
Ogólnie samochód przejechał 100kkm bez jakiejkolwiek usterki mechanicznej czy też konieczności wymiany jakichkolwiek elementów zawieszenia. W międzyczasie otrzymał cztery nowe opony letnie. Średnie zużycie energii odnotowane przez PSA Car Controller wynosi 18,18kWh/100km, łączne zużycie energii 17027kWh (nie obejmuje kilku pierwszych miesięcy eksploatacji, gdyż wtyczkę uruchomiłem później)

Aktualnie jest to już 100320 i licznik dalej się kręci, samochód jest w eksploatacji od 3 lat i 2 miesięcy. Aktualny SoH akumulatora to 90,44%, a przewidywany zasięg po naładowaniu do 100% wynosi od 300 do 312km w zależności od dnia

Tak na szybko podsumowując, od czasu wpisu na 50kkm i 70kkm, w ramach naprawy problemu z działaniem keyless, wymieniono mi w serwisie klamkę drzwi kierowcy.
50000 i nadal jeździ
W nawiązaniu do wcześniejszego postu @p0li https://forum.elektrowoz.pl/threads/40000-i-nadal-jezdzi.3268/ U mnie licznik wczoraj przekroczył 50.000 kilometrów, a dzisiaj jest dokładnie 17 miesięcy od zakupu. W krótkim podsumowaniu, aktualne SoH w/g Car Scanner to 92,13%, pojemność użyteczna po...
70000 i nadal jeździ
Wczoraj licznik w moim e-C4 wskazał 70000 kilometrów, a to wszystko w przeciągu 25 miesięcy od zakupu samochodu. Aktualne SoH w/g Car Scanner to 92,13%, a więc dokładnie takie samo jakie wskazywał przy 50000km https://forum.elektrowoz.pl/threads/50000-i-nadal-jezdzi.4780/. W dalszym ciągu bez...