100000 i nadal jeździ ;)

KrzysztofFly

Moderator
Tak więc kilka dni temu, licznik w moim e-C4 zaczął wyświetlać o jedną cyfrę więcej ;).
licznik.jpg
Aktualnie jest to już 100320 i licznik dalej się kręci, samochód jest w eksploatacji od 3 lat i 2 miesięcy. Aktualny SoH akumulatora to 90,44%, a przewidywany zasięg po naładowaniu do 100% wynosi od 300 do 312km w zależności od dnia ;). Niestety nie wiem jaki był SoH w momencie zakupu, pierwsze pomiary robiłem kilku miesiącach i wtedy z tego co pamiętam pokazywał około 95%.
SoH.jpg

Tak na szybko podsumowując, od czasu wpisu na 50kkm i 70kkm, w ramach naprawy problemu z działaniem keyless, wymieniono mi w serwisie klamkę drzwi kierowcy.
Ogólnie samochód przejechał 100kkm bez jakiejkolwiek usterki mechanicznej czy też konieczności wymiany jakichkolwiek elementów zawieszenia. W międzyczasie otrzymał cztery nowe opony letnie. Średnie zużycie energii odnotowane przez PSA Car Controller wynosi 18,18kWh/100km, łączne zużycie energii 17027kWh (nie obejmuje kilku pierwszych miesięcy eksploatacji, gdyż wtyczkę uruchomiłem później)