18 miesięcy i 33 tysiące kilometrów z TMYLR - moja ocena 3+

qb4hkm

Pionier e-mobilności
A kto produkuje uszczelki do aut ?
Poszukaj uszczelki np. Do E46, zdziwisz sie bo nie ma, tylko w aso ewentualnie.
Przerabialem to w smarcie, i szczelki na dwoje drzwi to bylo grubo ponad 3000.-
Nie ma dramatu w Y, 1 i 2 to uszczelki drzwi, 3 to uszczelka okien(jedna na stronę).

Attachments

• body seal.png
    body seal.png
    98,4 KB · Liczba wyświetleń: 37

cooler

Pionier e-mobilności
To w tesli tanio!! Dobrze! , a mowiles ze ile w toyocie ? Ile kosztuje uszczelka drzwi ?
Uszczelki sa drozsze jak sa szyby bezramkowe bo jest wiecej gumy. Kosztem duzym w uszczelkach jest kwestia przechowywania. Oni maja wg. Norm okreslone temperarury do przechowywania elementow gumowych.
W Toyocie kosztują ok 100-400$ każda i jest ich dużo więcej, bo oddzielna do szyby, dookoła szyby na zewnątrz, wewnątrz i spora sumka się zbiera. Tesla miło zaskakuje czasami. Jak jesteś ciekaw konkretnych części to pytaj na priv.

ypl

Pionier e-mobilności
Przestań z tym "Elonizmem". Do kamer 360 brakuje kamery w zderzaku i patentów za które Tesla nie chce płacić, a być może i kamery musiały by być jakieś pobłogosławione przez mobile eye i gryzło by się to z ich głównym przeznaczeniem, czyli AP. Sensor deszczu jest, ale działa średnio XD. W jakim elektryku za 200 koła masz takie ficzery?
No to trzeba dołożyć kamerę w zderzaku. Patenty, patenty, patenty, to może trzeba do tego tematu podejść ciut inaczej, zresztą chcesz mi powiedzieć, że na jednym ekranie LCD nie mogę pokazać widoku z kilku kamer bo ktoś to opatentowal? To proszę podeślij mi link do tego patentu. A czemu zatem apple nie opatentował ekranu dotykowego, skoro pierwsi mieli taki telefon? Pewnych rzeczy nie da się opatentować.
W jakim elektryku za 200 koła? Poczekajmy dwa albo trzy lata, kupię chińczyka z tymi wszystkimi ficzerami za mniej niż 200 koła.

kaktus

Posiadacz elektryka
No to trzeba dołożyć kamerę w zderzaku. Patenty, patenty, patenty, to może trzeba do tego tematu podejść ciut inaczej, zresztą chcesz mi powiedzieć, że na jednym ekranie LCD nie mogę pokazać widoku z kilku kamer bo ktoś to opatentowal? To proszę podeślij mi link do tego patentu. A czemu zatem apple nie opatentował ekranu dotykowego, skoro pierwsi mieli taki telefon? Pewnych rzeczy nie da się opatentować.
W jakim elektryku za 200 koła? Poczekajmy dwa albo trzy lata, kupię chińczyka z tymi wszystkimi ficzerami za mniej niż 200 koła.
Apple nie miało pierwsze ekranu dotykowego - technologia była znana wcześniej i nie należała do Apple.
Chińczyk przejmie się licencją jak go wywalą z rynku za złamanie prawa. Do tego momentu się nad tym nie pochyli.
Kamery 360 to nie tylko widok z kamer ale też sposób przetwarzania tego obrazu w celu uzyskania efektu 360. Tesla ma swój pomysł z wizualizacją Tesla Vision który jeśli uda się go połatać odpowiednio może spełnić swoją funkcję.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Duuud, ekran dotykowy to wymyślony został dłuuugo przed Apple, nie był to nawet pierwszy telefon z dotykowym ekranem i tak, Apple opatentowało pewne aspekty związane z ekranem dotykowym i tak, prowadziło potem o to batalie sądowe m.in. z Googlem oraz producentami telefonów z Androidem.
Witamy w Świecie :)
Aha, tak, możesz opatentować coś nie mając nawet działającego prototypu, tylko musisz to dobrze opisać tak aby patentu nie dało się (łatwo)obejść.

Last edited: