19.500,00 zł Rozszerzony Autopilot

grypiomi

Fachowiec
Kupując TM3HL, zafascynowany opisanymi możliwościami dokupiłem Rozszerzony Autopilot za 19.500,00 zł.
Nawigacja na Autopilocie + Funkcja zmiany pasa ruchu + Automatyczne parkowanie + Summon + Inteligentne Summon.
Rewelacja.
Tyle, że do dziś mam tak naprawdę za 19.500,00 zł mam jedynie zmianę pasa ruchu i mam wrażenie, że dałem się wyruch.....

STMS

Pionier e-mobilności
nie ty jeden - witaj w klubie ... ja czekam na resztę już rok i pewno poczekam jeszcze "2 tygodnie elonowe" 🤣 czyli ... święte nigdy

nawigacja na A / S działa - sprawdziłem ale i tak wszystko trzeba potwierdzać kierunkowskazem

danielm

Pionier e-mobilności
ja w 2019 kupiłem za 30tys zł pełne FSD, rozszerzonego wtedy jeszcze nie było. jedyne co potrafi FSD w porównaniu z połowę tańszym EAP to zatrzymywanie się na zielonym świetle, wyłączyłem po pierwszej próbie. czekam 5 lat, w międzyczasie przepisy coraz bardziej ograniczały to co do tej pory działało świetnie a w dodatku widze jakie możliwości ma to w usa a u nas nie

danielm

Pionier e-mobilności
To jest bardzo niefajne podejście ze strony Tesli, że sprzedaje produkt na dziś w Polsce nie działający, bądź działający w ograniczonym zakresie. Mnie przed zakupem powstrzymała lektura forum elektrowoz. Ale auto zamówiłem ;)
no wiesz, tesle ograniczają przepisy, które się zmieniają dosyć często. choć cena absolutnie nieadekwatna do funkcjonalnosci

TomRS

Pionier e-mobilności
no wiesz, tesle ograniczają przepisy, które się zmieniają dosyć często. choć cena absolutnie nieadekwatna do funkcjonalnosci
No tak - ale dla odbiorcy końcowego, to nie ma większego znaczenia, czy nie działa, bo jest niedopracowane, czy dlatego, że przepisy nie pozwalają. Efekt końcowy w zasadzie taki sam.
Super byłoby, gdyby ten FSD funkcjonował niezawodnie choćby poza terenem zabudowanym, długie trasy wakacyjne byłyby mniej męczące.

sigg

Posiadacz elektryka
Ja kiedyś myślałem, że w tej cenie to Tesla dostaje jakiś lepszy komputer, radary itp. A tu się okazuje, że to opłata za sam soft, którą w dodatku w USA już można mieć miesięcznie, zamiast płacić z góry.

W USA ludzie piszą, że czasem to sobie kupują na miesiąc np. na jakąś dłuższą wycieczkę, ale na codzień to bez sensu.

danielm

Pionier e-mobilności
Ja kiedyś myślałem, że w tej cenie to Tesla dostaje jakiś lepszy komputer, radary itp. A tu się okazuje, że to opłata za sam soft, którą w dodatku w USA już można mieć miesięcznie, zamiast płacić z góry.

W USA ludzie piszą, że czasem to sobie kupują na miesiąc np. na jakąś dłuższą wycieczkę, ale na codzień to bez sensu.
czy z sensem czy bez sensu to każdy ocenia, kosztowało 199dolców na miesiąc, teraz kosztuje 99 dolców na miesiąc. ja wole wydać raz kupując auto i potem już mnie nie zaboli, choć oczywiście z tego się praktycznie nie korzysta więc nawet nie wiem dlaczego kupiłem

TomRS

Pionier e-mobilności
czy z sensem czy bez sensu to każdy ocenia, kosztowało 199dolców na miesiąc, teraz kosztuje 99 dolców na miesiąc. ja wole wydać raz kupując auto i potem już mnie nie zaboli, choć oczywiście z tego się praktycznie nie korzysta więc nawet nie wiem dlaczego kupiłem
A ten zakup można przenieść na kolejną Teslę przy wymianie auta ?

alaska_k

Fachowiec
Kupując TM3HL, zafascynowany opisanymi możliwościami dokupiłem Rozszerzony Autopilot za 19.500,00 zł.
Nawigacja na Autopilocie + Funkcja zmiany pasa ruchu + Automatyczne parkowanie + Summon + Inteligentne Summon.
Rewelacja.
Tyle, że do dziś mam tak naprawdę za 19.500,00 zł mam jedynie zmianę pasa ruchu i mam wrażenie, że dałem się wyruch.....
ja na szczęście kupując z referala miałem testową opcję rozszerzonego AP przez 3 miesiące. Po przetestowaniu wiem ze życiu bym na to nie wydał 19,5K w PL. Nawet jakby Summon i parkowanie działało to dla mnie nie jest to tyle warte. Ten asystent pasa i aktywny tempomat przeważnie działają ok, ale kluczowym słowem jest tu "przeważnie". Czasami te systemy odwalają takie fuckupy ze trzeba sie nauczyć kiedy należy je wyłączyć, inaczej może to przynieść więcej szkód niż pożytku.