19.500,00 zł Rozszerzony Autopilot

Makus

Pionier e-mobilności
chyba że używasz na codzien na dojazdy do pracy, summona na wyjazdy z garażu (a w usa summon potrafi sobie autonomicznie otworzyć bramę garażową, wyjechać przed garaż w dowolne miejsce i zamknąć za sobą garaż) czy autonomiczne parkowanie w ciasnych miejscach w centrum miasta
Jasne, ale mówimy o sytuacji w PL i kupowaniu go za 19500, co jak sam zauważyłeś "nawet nie wiem dlaczego kupiłem". I do tego się odnoszę a nie funkcjonalności w US

Ratt

Posiadacz elektryka
Jasne, ale mówimy o sytuacji w PL i kupowaniu go za 19500, co jak sam zauważyłeś "nawet nie wiem dlaczego kupiłem". I do tego się odnoszę a nie funkcjonalności w US
Ja kupiłem np. dla tego że nadal wierzę że doczekam takiej funkcjonalności jak w USA również w Europie. Albo przeprowadzę się do USA razem z samochodem jako mienie przesiedleńcze ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Kupilem w 2019 full bo byl tylko full FSD i jak tu wielokrotnie pisałem z nadzieją czekałem na rozwój .Mialem swoje 5 minut bycia jak w USA i to było w tamtych czasach rewelacyjne . Nie zdążyłem się nacieszyć i w pełni przetestować. Niestety kolejna aktualizacja zlikwidowała ten fajny błąd.
Teraz mam rozszerzony AP bo na trasach z ciężarkiem mito działa.
Ale znow jw pisalem ograniczono i te funkcje .(np samodzielne zjazdy , czas , obserwacja zachowania kierowcy , parkowanie bez lini nie istnieje).

Czy bym kupil kolejną Tesle , może ale tylko CT dla jego odjechanego dizajnu i dla jaj .
Już chyba pomału przestaje intrygować , ppatrzę na chińczyków , bo mają czasem też porąbane i ciekawe , nietuzinkowe rozwiązania

Z Xsa jestem bardzo zadowolony na razie jest super , jeść nie woła.
Trøjka jeździ nadal też bez problemów .Nawet Nissan ma się dobrze a parkuje od Tesli wolniej ale lepiej.
Ludzie nadal w swej masie nie kumają wiele o elektrykach , prądzie itd .Wczoraj facet demontujacy mi licznik gazowy (rezygnacja z gazu ) ,stwierdzil że jakby byl nadmiar prądu w sieci, to by prąd był by za darmo i te problemy w czasie nadprodukcji to propaganda Tuska. Itd ...

Bronek

Pionier e-mobilności
To przyjdzie jak aparaty cyfrowe a właściwie ich pochodne w smartfonach , skrzynie automatyczne , solary , komórki , płaskie telewizory
itp ...
Skansen będzie zawsze i będzie fajny i orginalny .Mile ogladam się za Polonezem , Maluchem a nawet facetem z Zorką 4 na pasku zwisającym z szyi. ..
Ale czarny dym z komina lub rury diesla jest mniej atrakcyjny jako pamiątka historyczna

Bronek

Pionier e-mobilności
Dystans....To podstawa a u nas pomimo niby karania nie jest zachowywany.
Hamowanie nagłe może być z różnych przyczyn: dziura , rozlana kawa , zasłabnięcie, nawet but się ześliźne , szczerszczeń w kabinie, jak mówi Arnold Boczek itd ...
Karambol bywa czasem w dwóch kierunkach . Po jedynej stronie, bo wypadek, a z drugiej bo ktoś zwolnił, aby ten wypadek zobaczyć
Dlatego wina jest prawie zawsze tego co wjeżdża w d..e poprzedzającemu.

Halisep

Posiadacz elektryka
@Bronek przynajmniej Cie nie zwyzywał. Ilość hejtu bo masz elektryka,więc pewnie jesteś bogaczem i trzeba Ci robić pod górę jest dalej przerażająca.
Może coś robię nie tak, ale nigdy się z tym nie spotkałem.

piotrpo

Pionier e-mobilności
Hamowanie nagłe może być z różnych przyczyn:
Może i z różnych, ale większość przypadków to jedzie 5 debili autostradą siedząc sobie na zderzakach, pierwszy dotknie hamulca, drugi zahamuje normalnie, trzeci da po heblach, kolejni pakują mu się w tył. Dobre na takich były spryskiwacze w AR na szybę + ksenony. W Tesli to jedynie motocyklistów można tak odsunąć od zderzaka.