Oficjalnie wiemy, że jest usprawnienie działania przy niskich temperaturach i śnieżynka1. tak w sumie to nie wiemy co robi ta aktualizacja
tak, domysłów odnośnie działań tesli jest zawsze wiele, tak samo jak oficjalnych wyjaśnień jak zwykle nie ma wcaleOficjalnie wiemy, że jest usprawnienie działania przy niskich temperaturach i śnieżynkaNieoficjalnie doniesienia z internetu są właśnie nt. lepszej rekuperacji.
to jest bardzo trudne do porównania, trzebaby dwa takie same auta zostawić w tej samej temperaturze na kilka godzin i porównać oprogramowanie przed i poNo i fajnie, można sobie przetestować i samemu dojść do jakichś wniosków - z tym, że akurat ja nie mam skali porównawczej, więc może ktoś z weteranów będzie miał ochotę![]()
no to coś się zmieniło, bo ja poniżej 20 stopni mam delikatnie ograniczoną rekuperacje, ale czekam na aktualizację to zobaczę czy coś się zmieni. SR+ 2019Moje auto stoi na ulicy i przy obecnych temperaturach zewnętrznych (około 5C) mam trzy kropki po lewej w pasku rekuperacji. Około 10C mam już pełen pasek dostępny.