Nie mam takiej opcji. A czy uruchamia hamulce, to nie wiem. Często żyje własnym życiem.Podobno ta funkcja jest dostępna tylko dla niektórych modeli 3 i Y.
Sterowanie > Pedały i układ kierowniczy > Włącz hamulce, gdy hamowanie regeneracyjne jest ograniczone.
Podobnie słupki prowadzące U-1a - teraz wyświetlane są jako słupki. Chyba, że jest noc. Wtedy czasem słupek, czasem pomarańczowy pachołek.Mam wrażenie, że znaki ograniczenia prędkości dostały lepszą wizualizację.
Dzień dobry, zostałą wysłana do Pana aktualizacja. Opisywany problem z rejestratorem jest problemem globalnym zostanie on rozwiązany za pomocą aktualizacji (...)
Plus za spostrzegawczość. Niestety nie wiem, bo do tych "górek" nie dojechałem. Ostanie 20-25% trasy to nadal estymacje tesli (nawigacja zakończona przed dojechaniem do celu).Ale te dwie górki na końcu to jednak się powieliły idealnie. Napisz co tam było.
Miałem podobne spostrzeżenie - w drodze powrotnej z Chorwacji już po przekroczeniu polskiej granicy podładowywałem się by dojechać do GreenWay'a pod Łodzią z zapasem 10%. Ruszyłem zgodnie z dopuszczalną maksymalną prędkością i już po chwili miałem komunikat by zwolnić do 120 km/h bo nie dojadę do celuDorzucę się do tematu 2022.16.3, bo właśnie ją dostałem odwiedzając na wakacjach serwis w Hamburgu
Starą estymację zużycia baterii byłem w stanie pobić właściwie za każdym razem, tak była pesymistyczna.
Nowa jest tak optymistyczna, że jadąc jak niedzielny kierowca i trzymając się wszystkich możliwych ograniczeń prędkości ledwo jestem w stanie dojechać na prognozowanym %. Być może dlatego, że nowa prognoza zakłada jakieś magiczne doładowania baterii (jak na screenie). Nie wiem co oni tam widzą. Wiatr w plecy? Zjazd z górki z 30% spadkiem? To się po prostu nie dzieje.
View attachment 5920